Миков прогнозира труден, но социален Бюджет 2014

Елица Мартинова 15 октомври 2013 в 10:07 2836 12

Михаил Миков. Снимка: БГНЕС
Михаил Миков. Снимка: БГНЕС

Труден, но социално ангажиран ще бъде държавният бюджет за 2014 г. Такава е прогнозата на председателя на Народното събрание Михаил Миков, която той направи при посещението си в Троян в понеделник.

По думите му съставянето на новия бюджет ще бъде труден най-вече заради сериозните проблеми в приходните агенции. По думите му правителството трябва да съсредоточи усилията си в подобряване на работата на Националната агенция по приходите, защото „тя не се справя с осигуряването на приходната част“.

Миков обеща, че Бюджет 2014 ще бъде социално ангажиран и ще обърне специално внимание на нуждаещите се хора, които понасят най-тежко условията на финансовата криза.

„Ще има повече възможности за доходи за хората, повече грижи за малките населени места, за общинските болници, за достъпното образование в малките училища, в които делегираните бюджети и чисто пазарните подходи не дават резултат или водят до тяхното закриване“, уточни председателят на Народното събрание.

В коментар по темата за новия вот на недоверие към правителството Миков изрази надежда, че този път вносителите от ГЕРБ ще изложат аргументите си.

Председателят на парламента бе в Троян по случай 145-ата годишнина от обявяването му за град.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков