Местан: МВР тормози хората ни в Пловдив

Елица Мартинова 11 април 2013 в 15:25 1739 2

Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
Лютви Местан. Снимка: БГНЕС

Кандидат-депутати от листите на ДПС в Пловдив са били привикани на разпит в полицията, съобщи лидерът на партията Лютви Местан.

„Получихме този притеснителен сигнал, който потвърджава най-лошите ни очаквания, а именно че регионалните дирекции на МВР и районните полицейски управления няма как да не се включат в предизборната кампания, нарушавайки правилата на честната политическа игра“, допълни Местан.

Лидерът на ДПС разказа, че в полицията са привикани Бранимир Иванов и Антон Карагьозов от редиците на партията. И двамата са регистрирани в пловдивския град „Столипиново“

По думите на Местан те са били привикани в МВР за предупреждение, зщаото полицията подозирала, че ще извършат престъпление.

„Въпросът, който си задаваме, е – кой е разпоредил тази акция и защо акцията засяга общински съветници и кандидат-депутати на ДПС“, коментира Местан.

Местан изрази загриженост около интересите на страната при договарянето на приоритетите за следващия програмен период на Евроепйския съюз. Според лидера на ДПС на фона на политическата криза в страната има опасност България да пропусне важен момент от обсъждането на стратегията.

„Ако ограниченията от времето налагат служебният кабинет да работи в тази посока, ДПС призовава президента Росен Плевнелиев и премиера Марин Райков да свикат обществен съвет, в който всеки да може да си каже мнението“, каза Лютви Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!