Местан: Честността на вота е под въпрос

Елица Мартинова 12 май 2013 в 13:05 1421 0

Лютви Местан гласува. Снимка: БГНЕС
Лютви Местан гласува. Снимка: БГНЕС

Остават съмненията за опорочаване на вота, защото намерените вчера 350 000 бюлетини не могат да бъдат технологичен брак, както обясняват. Не се знае дали из страната вече няма разпространени „допълнителни“ бюлетини. Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан, след като упражни правото си на глас в София.

Лидерът на ДПС бе категоричен, че откритите в „Мултипринт“ бюлетини са били подредени и готови за транспортиране до всичките 31 МИР.

„Аз съм леко изненадан от непремерената, меко казано, реакция на служебния премиер Марин Райков по повод вчерашните политически коментари, посочи Местан. Защото българската прокуратура образува досъдебно производство за възможна мащабна манипулация на изборните резултати. А ако политическите лидери останат безмълвни за това, те се делегитимират като лидери. Кога, ако не при такава ситуация, трябва да се чуе гласът на политическите централи, коментира той“, каза Местан в коментар по думите на служебния премиер, който вчера призова партиите да не нарушават предизборното си мълчание.

Според председателя на ДПС ключовият въпрос в момента е кой е упражнил влияние върху печатницата след 8 май, когато официалните бюлетини са предоставени на Министерски съвет.

„Райков твърди, че на 8 май е получил всички бюлетини, поръчани и платени от правителството, въпросът е чия ръка е действала след 8 май. Прокуратурата трябва да разследва това. Вероятно тази ръка няма да е на служебния премиер, но аз не знам коя е тя. Ако се окаже, вярно, че тези 350 000 бюлетини са били предназначени за фалшифициране на изборите, това вече не може да се квалифицира просто като манипулация на вота“, категоричен бе Местан.

Председателят на ДПС подчерта, че на днешните избори е дал гласа си за стабилно и рационално управление, а не за „месианската политика“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!