Маргарита Попова за война в Сирия: Не бих подкрепила такъв изход

Последна промяна на 06 септември 2013 в 14:13 1820 3

Вицепрезидентът Маргарита Попова Снимка: БГНЕС
Вицепрезидентът Маргарита Попова Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Маргарита Попова се обяви против българско участие в евентуални военни действия в Сирия.

"Когато някой трябва да изтърпи наказание, вината трябва да бъде доказана", каза тя в интервю за БНР, като допълни, че  единна позиция по един възможен военен удар срещу Сирия е много трудно да бъде направена и в рамките на световната общност. 

„Затова аз предпочитам да отговоря като жена и майка с един риторичен въпрос: няма в историята, или аз не познавам случай, в който една жена, една майка да е съгласна с това където и да е по света да има война. Затова аз като политик, като жена, като майка, като човек с особена чувствителност, създал живот, грижещ се за живот, казвам, че това е човешко безумие и на никаква цена не подкрепям и не бих подкрепила такъв изход. В същото време веднага казвам, че за нарушения от типа на тези, за които се говори – за употреба на отровен газ в Сирия, наказанието трябва да бъде категорично и много строго. Като бивш прокурор веднага бих допълнила, че когато някой трябва да изтърпи наказание, вината трябва да бъде доказана. Но война не. И на мен затова ми се струва, че нашата държава, отчитайки националния интерес; отчитайки това, че ние сме много близо; отчитайки това, че при нас последиците ще бъдат много по-различни в сравнение с държави, които са много по-далеч; отчитайки това, че аз като държавник в момента и като човек искам да кажа, че работя за държавата и в момента на този пост моето задължение е да закрилям народа си, да закрилям децата, бих искала да кажа, че не ми се иска и не мога да подкрепя евентуална позиция на държавата да се включи в каквато и да било коалиция за военна намеса”, каза още Маргарита Попова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.09 2013 в 17:05

нея кой я пита?

06.09 2013 в 15:18

евала на вицето

06.09 2013 в 15:06

Предлагам да поизчакаме още за Сирия. И само ако чалмите от Иран пуснат някоя атомна бомба там, тогава да се включим като пратим одеяла, примерно. Или олио.
 
X