Магистрала "Хемус" готова през 2018 г.

OFFNews 29 юли 2013 в 11:46 2384 4

Десислава Терзиева, министър на регионалното развитие
Десислава Терзиева, министър на регионалното развитие

Срокът, който сме си поставили за изграждането на цялата автомагистрала „Хемус”, е 2018 година. Той зависи обаче от източниците от финансиране.

Това заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева на национална конференция, посветена на  изграждането на АМ „Тракия”.

Изграждането на първия участък трябва да започне от следващата година. „Това ще е участъкът от Ябланица някъде до Ловеч, като в момента там се правят предпроектни проучвания”, отбеляза Терзиева.

По отношение на автомагистрала „Тракия” министърът отбеляза, че комисия към Агенция „Пътна инфраструктура” следи за преглеждането на всички пътища, които са в гаранция.

„Ако има допуснати нарушения или качеството не е изпълнено правилно, ще бъдат предприети мерки. Аз лично контролирам тази комисия и изчаквам да видя какви предложения ще направят колегите от комисията”, каза Десислава Терзиева.

Старите участъци на автомагистрала „Тракия” в района на Пазарджик, района на Пловдив и 4 км в района на София ще бъдат ремонтиран догодина, обяви шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Лазар Лазаров.

Ремонтът ще бъде направен с пари от Европейската инвестиционна банка като част от проекта "Транзитни пътища" 5.

Той обяви още, че предстои да започне дългоочакваният ремонт на трите виадукта на автомагистрали „Тракия” и „Хемус”, където строителите вече са подготвили трасета.

„Няма да имат отбиване на движението в тези участъци”, обеща Лазаров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!