М. Найденов: Фидосова и до тоалетната не ходеше без да пита Цветанов

26 юли 2013 в 08:32 3840 16

Бойко Борисов и Мирослав Найденов. Снимка БГНЕС
Бойко Борисов и Мирослав Найденов. Снимка БГНЕС

Логично е Цветан Цветанов да е следващият, който да си тръгне от ГЕРБ след Искра Фидосова. Всички знаят, че Фидосова и до тоалетната не ходеше без да пита Цветанов. Всичко беше под негова диктовка.

Това коментира бившият земеделски министър от ГЕРБ Мирослав Найденов тази сутрин пред Нова телевизия.

Найденов на няколко пъти повтори, че в партия ГЕРБ има двоен аршин по отношение на Фидосова и Цветанов и няма логика да си тръгва единият без другия. "Борисов сбърка, че защити Цетанов, и дължи отговор за двойния аршин", каза Найденов.

Очаква се днес парламентът да гласува освобождаването на Искра Фидосова от депутатското й място. Това става по нейно желание, след разразилия се скандал с тефтерчето на председателя на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов. Там на много места присъстват инициалите ИФ и става ясно, че човекът зад нези инициали е диктувал политически поръчки за изпълнение чрез комисията.

Пресилено е да се каже, че Бойко Борисов не е знаел какво е правила Искра Фидосова. Но той, като нас, министрите, беше съсредоточен в управлението на държавата, каза Найденов.

Фидосова си позволяваше да вдига телефина и да нарежда на министри от името на Борисов, добавио той.

На няколко пъти той заяви, че сред големите грехове на висшето управление на ГЕРБ е "използването на репресивния апарат на държавата за мачкане на инакомислещите". Такъв пример бил тефтерът на Златанов, но по думите на бившия министър подобни поръчки били отправяне към шефовете на СДОТО, на ГДБОП, на съдебната система. "Темата за тефтерите във властта е голяма", заяви Найденов, но според него това не бил проблем само на управлението на ГЕРБ. Той не пожела да даде конкретен пример, нито да разясни методиката на "репресивния апарат". Негова жертва станали самият той и бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров (след падането на кабинета "Борисов" двамата обявиха, че се изтеглят със семействата си в чужбина от съображения за сигурност - б.р.).

На въпрос на водещите защо са се страхували за живота на близките си, Мирослав Найденов отговори: "Ние знаехме какви са възможностите на репресивния апарат." Той обаче не пожела да даде подробности, понеже това били лични въпроси. На настояване на водещата, че ако вицепремиер е в състояние да застраши живота на враговете си, това е не само личен, но и обществено значим въпрос, Найденов отговори, че според него няма други застрашени.

Бившият земеделски министът даде ясно да се разбере, че е съпричастен към новия политически проект, който готвят отцепници от структурите и бивши депутат от ГЕРБ. По думите му щели да се присъединят и настоящи народни предсатвители. Той самият официално не бил част от проекта заради "вземане и даване" с прокуратурата, но им помагал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!