Левицата иска анкетна комисия да проучва случая в Несебър

Елица Мартинова 09 януари 2013 в 15:51 1332 3

Ангел Найденов. Снимка:БГНЕС
Ангел Найденов. Снимка:БГНЕС

Народните представители от „Коалиция за България“ започват събирането на подписка за създаването на анкетна комисия към парламента, която да проучи сагата „Дюни“.

Това съобщиха червените депутати Ангел Найденов и Димчо Михалевски в кулоарите на парламента в сряда.

Опозицията иска анкетната комисия да работи в рамките на месец и да проучи всички факти и данни около скандала с продажбата на имоти в Несебър.

От „Коалиция за България“ предлагат комисията да се сформира на паритетен принцип - в нея да се включат по един депутат от всяка парламентарно представена партия и един представител на независимите.

Според Найденов най-добре би било, ако за председател бъде избран депутат на опозицията.

„Ако има съгласие и сред другите политически сили, сме готови да разширим обхвата на временната комисия и тя да проучва всички сделки от 2003 г. насам, когато влезе в сила Законът за горите“, посочи Найденов.

По-рано в сряда председателят на РЗС Яне Янев, който оглавява комисията, проучваща сигнали за корупция по високите етажи на властта, предложи същата да се занимае и със случая „Дюни“.

Червените депутати обаче бяха скептични към предложението на Янев. По думите им оглавяваната от него комисия се е превърнала в „пощенска кутия“, която извършва ефективна работа, а само препраща сигналите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!