Лечков се отказва от ГЕРБ

OFFNews 03 септември 2013 в 09:40 2576 13

Йордан Лечков. Снимка: БГНЕС
Йордан Лечков. Снимка: БГНЕС

Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков оттегля подкрепата си за ГЕРБ, защото управлението на Бойко Борисов не е осъществило децентрализацията на общините.

"Ако има избори, няма да бъде подкрепен от мен. Нито ГЕРБ. И веднага се обосновавам защо. Единственият ангажимент, който в обществен план съм искал от Бойко Борисов, е да беше поставил първите стъпки на децентрализацията. И той обеща, пое ангажимент, действия реални приехме, но не я завърши. Аз ще подкрепя всеки един, който ще извърши тази децентрализация. Както се видя в България вече няма леви, десни, червени, ако сте го забелязали, има едни групови интереси и аз съм ви го казвал това преди време затова съм неудобен и на едните и на другите", коментира Йордан Лечков, цитиран от БНР.

"От София определят кои да бъдат фирмите изпълнители, примерно, на тия европейски проекти или пък въобще на проекти. И мога да кажа, че има много кметове кукли на конци и се съобразяват. Аз не съм бил такава кукла на конци. Две страни сме в Европейския съюз, които не сме децентрализирани - Гърция, виждаме нейния резултат, и България. Никой не изпуска кокала", гневи се бившият кмет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!