Лечков оправдан за злоуотреби

12 февруари 2013 в 10:16 1763 0

Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков Снимка: БГНЕС
Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков Снимка: БГНЕС

Сливенският окръжен съд оправда бившия кмет на града Йордан Лечков по делото за злоупотреба, съобщиха от пресцентъра на съда.

Лечков бе обвинен, че през 2010 г. е използвал служебното си положение, като облагодетелствал с 5600 лв. частната фирма "Топстройдекор", която трябвало да ремонтира оградата на Трето основно училище.

В съда обаче не бе доказано, че тогавашният градоначалник има вина, а по-скоро директорката на учебното заведение допуснала нарушения, пише в мотивите на магистратите.

Оправдателната присъда на бившия сливенски кмет Йордан Лечков е мотивирана върху близо 100 печатни страници. Делото беше гледано от съдия Яница Събева, която беше единствената съдийка от окръжния съд, която не си направи отвод и прие да гледа делото срещу бившия кмет на Сливен.

Срещу Лечков се водят още няколко дела. Те бяха разпределени в други съдилища, тъй като съдиите в Сливен си направиха отводи. По друго дело бившият кмет бе оправдан и от Върховния касационен съд, а още пет са на различни инстанции. 

В средата на януари Лечков получи двегодишна ефективна присъда по две обвинения -  за неизгодна сделка за водния цикъл на Сливен и щета за 571 783 лв., и за принуда върху директора на териториалното звено на НАП в Сливен Петко Дюлгеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !