Лазар Лазаров и Гълъб Донев стават зам.-министри на труда

Владимир Йончев 29 май 2013 в 16:01 10976 1

Хасан Адемов поема властта в социалното министерство от предшественичката си Деяна Костадинова. Снимка: БГНЕС
Хасан Адемов поема властта в социалното министерство от предшественичката си Деяна Костадинова. Снимка: БГНЕС

Лазар Лазаров и Гълъб Донев ще са новите заместник-министри в Министерството на труда и социалната политика, научи OFFNews.

Самият министър Хасан Адемов отказа да коментира назначенията по време на церемонията, с която пое властта в министерството от предшественичката си Деяна Костадинова.

Имам предвид няколко имена, говорил съм с тях, но ми дайте още няколко дни за обсъждане, защото знаете, че зам.-министрите се назначават от премиера Пламен Орешарски, каза Адемов.

Занапред социални помощи ще се дават само при ясен ангажимент за ограмотяване и квалификация, бе новината, която новият министър съобщи.

Той очерта като основен приоритет борбата с безработицата. Единият начин за това са мерките за създаване на заетост, другият е насърчаването на предприемачеството, защото реалните работни места могат да дойдат само от бизнеса, каза Адемов.

------------

Лазар ЛазаровЛазар Лазаров бе заместник-министър на труда и социалната политика по времето на Емилия Масларова в кабинета на Тройната коалиция. На поста беше назначен през ноември 2007 г.  Ресорите му бяха: „Политики и стратегии”, „Жизнен стандарт и социална сигурност”, „Индустриални отношения в МТСП” , отдел управление при кризи в дирекция „Финансово стопански дейности и управление на собствеността” в МТСП, Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда „ , Национален институт за помирение и арбитраж и Фонд „Условия на труд". Участваше и в Надзорния съвет на НОИ.

Последната му работа беше съветник в парламента.

Роден е на 18 март 1970 г. в София. През 1995 г. завършва икономика в Университета за национално и световно стопанство, има множество краткосрочни специализации в Белгия, Франция, Италия, Словения, Румъния, Гърция и Полша в областта на социалните дейности, социалните услуги и социалния диалог. През 1998 г. специализира “Дизайн, мониторинг и оценка на социални програми” към Международната организация по труда. Владее английски и руски език.

Гълъб ДоневГълъб Донев бе директор на Главната инспекция по труда също по времето на Емилия Масларова. Преди това завеждаше отдел в МТСП. Бил е и зам.предедател на Държавния резерв. Завършил е "Финанси" в УНСС. Роден е през 1967 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!