Коварен лед по улиците напълни "Пирогов" (обновена)

16 декември 2012 в 09:35 1864 0

Лед и сняг пратиха десетки в
Лед и сняг пратиха десетки в "Пирогов".

Коварен лед скова софийските улици тази сутрин и напълни болница "Пирогов" с пациенти със счупени крайници. 

Слоят лед е почти незабележим, тънък около милиметър и затова е много опасен. На повечето места снегът се е стопил и ясно се вижда пътната настилка, създавайки илюзията, че е чиста. Отгоре обаче има лед, който почти не се вижда с просто око. Въпреки хвърлената сол, малко са тротоарите, по които може да се върви спокойно. Падналите пешеходци са обичайна гледка, видя наш репортер.

Фирмите по почистването продължават да хвърлят сол и поне стълбите по подлезите са обезопасени. Заледени са обаче парапетите им, затова бъдете особено внимателни. Пешеходците буквално пъплят по улиците и се хлъзгат дори с обувки с грайфери. Особено опасни са улиците с павета, а най-много трябва да се внимава по хлъзгавите жълти павета в централната част на града.

Поледицата напълни коридора пред спешния травматологичен кабинет в „Пирогов”. Само от 8 до 11 часа тази сутрин през кабинета са преминали 40 пострадали. Те са около 60-годишни, като повече са пострадалите жени. 10 души са приети за спешни операции. По-често хората са си чупили ръцете, като преобладават тези в областта на китката, съобщиха от болницата.

Автомобилите също се движат затруднено в града.

Заради силния дъжд и минусовите температури временно се затваря цялата третокласна пътна мрежа на територията на Област Ловеч, съобщиха от пътната агенция.

Пак поради същата причина и множество инциденти временно е затворен и път ІІІ-606 (разклон път І-6 до Копривщица).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки