Quantcast

Кънев: Прогнозите нареждат Реформаторския блок пред ДПС

Последна промяна на 21 август 2013 в 09:58 5394 44

Радан Кънев. Снимка: dsb.bg
Радан Кънев. Снимка: dsb.bg

Прогнозите са устойчиви данни от различни социологически агенции, повечето са от месец юли или първите дни на август. Те сочат 7-8% от общия брой избиратели. Това показва устойчива политическа сила, значително пред ДПС. Когато зрителите чуят 7%, очакват, че това са 7% от бюлетините, но това всъщност значи 15% от бюлетините при реални избори.

Това заяви пред „Нова телевизия“ лидерът на ДСБ Радан Кънев. Коментарът му бе по повод вчерашното проучване на агенция „Галъп“, според което при съвместно участие на избори за партиите от Реформаторския блок биха гласували 7% от българските граждани.

Кънев обаче се постара да обясни, че на базата на хипотетична избирателна активност от 50% тези прогнозни 7% се удвояват.

Това, по думите му, отрежда трето място в политическия живот на страната за Реформаторския блок.

„Това са добри прогнози за все още неоформена политическа коалиция - дори не сме подписали, че ще явяваме заедно на следващите избори, дори не сме представили своите четири групи политики, а те са много по-различни от всичко, което се предлага на българския политически пазар. Аз съм много приятно изненадан, това са завидни резултати“, изтъкна лидерът на ДСБ.

Радан Кънев отхвърли възможността за общи действия с ГЕРБ, въпреки че социологическите изследвания отреждат на подобен тип коалиция резултат от 30%.

Между ГЕРБ и Реформаторския блок има сериозни принципни различия, категоричен бе лидерът на ДСБ.

Той подчерта, че за България най-важно е максимално бързо да се раздели със сегашното управление и да не се връща към него.

По отношение на четирите групи политики Кънев обясни, че основен приоритет е реформата в правосъдната система. По думите му партиите в Реформаторския блок още в началото са се обедини по тази тема. Той изтъкна, че в работата по проекта за съдебната реформа участват силни ангажирани хора, които са отдали голяма част от живота си на тази тема.

Кънев разкри, че вторият приоритет, който стои пред обединението, е икономическата политика.

„Тя ще бъде погледната по съвсем различен, сериозен и отговорен начин. Активно работи екип, съставен от най-сериозните имена в България – както от по-либералното, така и от по-консервативното крило. Сред тях са Любомир Христов, Георги Ганев“, каза Кънев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.08 2013 в 05:02

Когато някой тръгне пак да я претопля тази манджа, как видиш ли 7% стават 15% на изборите, направо ми идва да хвърля дипломата и да запея "О тигре, тигре". :) А когато това го изрича политик с претенциите да разбира, какво говори... тогава просто звучи смешно. Явно правистите не ги напрягат с математиката, но всеки малко от малко образован човечец знае, какво означава представителна извадка. Това е броят хора, в идеалния случай, подбрани на случаен принцип, върху който се ситуира едно социологическо изследване. Идеята е, че ако 300 души от представителна извадка с 1000 такива са на едно мнение, тогава може би 300 хиляди от 1 милион души, живеещи в сходна среда с представителната извадка също ще бъдат на това мнение... И тук абсолютният брой няма значение, защото процентът на откритата зависимост се запазва! Няма я никъде тази магия, че видиш ли 50% няма да гласуват и затова подкрепата за "РБ" ще стане 15%... ама аланколу не ще да учи - иска да говори. Между другото ДСБ загубиха страшно много хора, следвайки тази изцяло криворазбрана формула и недавайки си зор да излезнат и на 30 километра от София, за да се борят за гласовете на хората и да ги карат да гласуват... Тях всички тези години ги бригаше активността да е ниска, без да отчитат елементарни закономерности. Ето защо вместо част от решението те се превърнаха в част от проблема.

21.08 2013 в 22:45

Кънев, кънев, куха главо, кой та в таз люлка залюля?

21.08 2013 в 22:27

Истински човек? :D боже, боже... Само факта, че Радан Костов е избран директно от костов е напълно красноречив.

21.08 2013 в 20:29

Абе къде е Костов, ве. Изигра си неговата част от постановката в деня за размисъл. И се покри за 2 години докато хората забравят.

Винаги така прави. Не му е за пръв път. Вкара властта в ръцете на комунистите, даде мандат на Гоце два пъти... и после изчезва за година-две

21.08 2013 в 19:52

Работата на тези пишман-Реформатори се свежда до едно изречение:
Много вожд, малко индианец.
Живеят с илюзията, че ако вождовете се обединят, индианците ще се увеличат. Блажени са вярващите...

21.08 2013 в 19:47

Огнян Минчев също ли е прозрачен дебил?
http://www.faktor.bg/novini/balgariya/11964-ognyan-minchev-reformatorite-da-ne-vyarvat-na-prognozite-na-golf-sindika ta.html
Само заглавието на коментара му е достатъчно: "Реформаторите да не вярват на прогнозите на голф-синдиката". Под голф-синдикат явно трябва да се разбира синдиката на платените лъжци в социологията - т.нар. Кънчовци.

21.08 2013 в 19:29

Според Шекспир "И най-умният си е малко прост". Но от този на снимката горе по-прозрачен дебил трудно можеш да намериш. Щом вярва на Кънчовците в социологията, щом дори се аргументира с резултатите от проучванията им - едва ли може да се каже, че мозъка му фунционира по-добре от пилешкия...