Камило Плачи поема волейбола

06 септември 2012 в 14:14 1964 1

Камило Плачи. Снимка: БГНЕС, архив
Камило Плачи. Снимка: БГНЕС, архив

Камило Плачи ще бъде старши-треньор на мъжкия национален отбор по волейбол на България, а Найден Найденов ще бъде негов помощник. Рокадата бе обявена официално на пресконференция в София. Договорът на двамата ще бъде за 2 + 2 години, като класиране за финалите на Световното първенство през 2014 година ще означава автоматично подновяване на контракта.

Преди няколко дни Найденов обяви, че няма да приеме да бъде асистент на Плачи, след като изведе отбора до четвърто място на Олимпийските игри, но сега разкри, че е променил решението си и обясни причините за това.

"Оставих своето его назад в името на волейбола. Разговарях с Камило и той държеше аз да остана в щаба, за да запазим екипа, който постигна този исторически успех в Лондон. Отделно и федерацията ми гласува доверие - знаете, че гласуването затреньор завърши с 8:7 гласа. Разговарях и с момчетата, тяхната подкрепа ми даде сили да разбера, че съм нужен на отбора", обясни Найденов, цитиран от БТВ. Той е получил разрешение от федерацията да води и клубен отбор, като това е едно от задължителните условия, които е поставял, когато двете страни са обсъждали договора.

Плачи обясни, че желае Георги Петров също да остане част от екипа му, като това предстои да се обсъди от Управителния съвет на федерацията.

Италианският специалист ще доведе и свой сънародник, който да изпълнява функциите на анализатор - дейност, която досега вършеше именно Плачи. "Все още не съм говорил с Матей Казийски и Андрей Жеков. Те са много важни състезатели за мен и ще направя всичко възможно, за да ги върна в отбора", разкри Плачи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки