Камен Костадинов: Пеевски има нравствените качества за ДАНС. Кой му попречи?

OFFNews 09 октомври 2013 в 08:32 9085 18

Камен Костадинов. Снимка БГНЕС/архив
Камен Костадинов. Снимка БГНЕС/архив

Кой се опита да попречи на Делян Пеевски да оглави ДАНС и кои моменти от неговото минало направиха така, че да бъде сатанизиран - това са въпросите, на които трябва да се търси отговор, смята депутатът от ДПС Камен Костадинов.

В интервю за bTV той обясни, че това са по-важните въпроси, а не кой е предложил Пеевски за шеф на ДАНС.  

Костадинов е категоричен, че Пеевски има нравствените качества да оглави ДАНС. „Познавам го като член на правната комисия и следовател”, уточни Костадинов, но не можа да назове по колко дела е работил Пеевски с мотива, че не е статистик.

Костадинов отказа да коментира решението на съдиите с мотива, че много от тях са му преподавали и са го научили, че съдийските решения не се коментират, а се изпълняват.

„Крайно време е да започнем да уважаваме институциите и разделението на властите”, каза народният представител пред bTV. Той припомни, че КС е съставен от 3 квоти и в редиците му влизат както кандидатури на ГЕРБ, така и такива на президента и други, излъчени от съдебната власт.  

Според Камен Костадинов колегата му Делян Пеевски не е оспорвал обективността на КС, а само е питал дали може докладчик по делото му да е Румен Ненков, който е баща на депутат от ГЕРБ. 

„Решението на КС не беше залог за оцеляването на правителството. Има стабилно разделение на властите”, уверено заяви Камен Костадинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews