Йордан Йовчев остава зам. министър на спорта (обновена)

29 май 2013 в 14:27 4330 0

Йордан Йовчев. Снимка: БГНЕС
Йордан Йовчев. Снимка: БГНЕС

Атлетът с най-много участия на олимпиади Йордан Йовчев ще отговаря за спорта и в преструктурираното ресорно ведомство, което вече ще се казва Министерство на младежта и спорта. То ще бъде оглавявано от професора по синтаксис Мариана Георгиева-Бенчева, а Йовчев ще бъде заместник-министър, съобщи при приприемането на властта Бенчева.

Тази позиция гимнастикът заемаше и по времето на служебното правителство. Според министърката оставането му на поста е знак за приемственост.

Днес предиобед и лидерът на ДПС Лютви Местан обяви от трибуната в парламента, че именно Данчо Йовчев ще отговаря за спорта в министерството. 

"Министерството на спорта ще има разширени функции, свързани с младежта и то има нужда от хуманитарист. От това спортът няма да страда, защото за него ще отговаря гениалният български спортист Йордан Йовчев", заяви Местан в отговор на Цветан Цветанов. Бившият МВР шеф иронично попита как професор по синтаксис ще осигури подготовка за атлетите ни през следващия олимпийски цикъл. 

"Бил съм критичен към вашето управление, но не съм си позволявал да ви укоря, че в качеството си на физкултурник сте се грижили за сигурността на страната или че пожарникар е министър-председател", разлюти се ДПС лидерът по повод изказването на Цветанов за Георгиева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!