Изписаха Ваньо Танов от болницата

Елица Мартинова 21 август 2013 в 13:30 1896 0

Ваньо Танов. Снимка: БГНЕС
Ваньо Танов. Снимка: БГНЕС

Директорът на Агенция „Митници“ ген. Ваньо Танов е бил изписан днес от Военномедицинска академия, съобщиха от болницата за „Фокус“.

Медиците са извършили контролен преглед на Танов и са преценили, че състоянието му е стабилно.

Шефът на Агенция „Митници“ бе хоспитализиран близо три месеца. Първоначално той бе настанен в „Токуда“, където бе опериран от жлъчка. Впоследствие възникнаха усложнения и на Танов бяха извършени още три операции.

Миналата седмица той бе настанен по спешност във ВМА. Състоянието му бе тежко и имаше опасност за живота му.

Настаняването на Танов в болница съвпадна решението му да напусне шефското място в Агенция „Митници“. Той обаче отложи оттеглянето си с мотива, че преди това иска да посети конференция, на която така и не отиде заради проблемите с жлъчката.

Докато Танов лежеше в болница, името му бе споменато в парламента на 31 юли по време на обсъждането на актуализацията в бюджета, на което той отсъстваше.

„Не е редно един генерал да се крие зад болнични, вместо да си подаде оставката“, отсече Петър Кънев от „Коалиция за България“. Той осъди като „некоректно“ отношението на Танов. Според червения депутат кадърът на ГЕРБ се възползвал от търпението на финансовия министър Чобанов, който чакал Танов да оздравее, за да го отстрани.

В същия дебат от ГЕРБ осъдиха отношението на социалистите и укориха „Коалиция за България“, че не изпитват никакво съчувствие към човек, който от месеци е в болницата.

След изписването на Танов оставката му се чака в най-скоро време, а за поста му ще бъде обявен конкурс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови