Интелектуалците, които подкрепиха протеста на студентите

OFFNews 23 октомври 2013 в 15:34 10004 59

Георги Господинов Снимка: Facebook/Личен архив
Георги Господинов Снимка: Facebook/Личен архив

Все повече интелектуалци застават в подкрепа на протестиращите студенти, окупирали най-голямата аудитория на Софийския университет.

След първия гост лектор на "окупаторите" на 272-ра аудитория проф. Георги Близнашки гост преподаватели ще са и доц. д-р Кристиян Таков от Юридическия факултет на СУ, преподавателят по международно право гл. ас. Христо Христев, проф. Калин Янакиев от Философския факултет на СУ.

Подкрепа за протеста изрази и писателят Георги Господинов, който отклони поканата да гостува като лектор в 272-ра аудитория заради неотложни ангажименти.

Според непотвърдена все още информация сред гост лекторите ще са и проф. Искра Баева и  ръководителят на катедра "Нова и съвременна история" проф. Борислав Гаврилов.

Днес при студентите дойде Николай Колев - Босия, за да ги подкрепи. Малко по-късно в 272-ра аудитория дойде и гл. ас. Димитър Илиев от катедрата по класическа филология в СУ, който ги поздрави, посъветва ги да си носят документите за самоличност и изрази готовност да им осигури храна и вода, ако имат нужда.

След планираната тази нощ окупация организаторите канят колегите си студенти на утрешните лекции на гост преподавателите.

Актуалната към 16 ч. програма предвижда прожектиране на филм между 9 и 10 ч. От 10 ч. е лекцията на доц. Таков, от 13 ч. ще говори гл. ас. Христев, от 14 - Калин Янакиев. След всяка лекция ще има дискусия. Студентите планират да са в 272-ра аудитория до петък.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!