Интелектуалците, които подкрепиха протеста на студентите

Последна промяна на 23 октомври 2013 в 15:34 9394 59

Георги Господинов Снимка: Facebook/Личен архив
Георги Господинов Снимка: Facebook/Личен архив

Все повече интелектуалци застават в подкрепа на протестиращите студенти, окупирали най-голямата аудитория на Софийския университет.

След първия гост лектор на "окупаторите" на 272-ра аудитория проф. Георги Близнашки гост преподаватели ще са и доц. д-р Кристиян Таков от Юридическия факултет на СУ, преподавателят по международно право гл. ас. Христо Христев, проф. Калин Янакиев от Философския факултет на СУ.

Подкрепа за протеста изрази и писателят Георги Господинов, който отклони поканата да гостува като лектор в 272-ра аудитория заради неотложни ангажименти.

Според непотвърдена все още информация сред гост лекторите ще са и проф. Искра Баева и  ръководителят на катедра "Нова и съвременна история" проф. Борислав Гаврилов.

Днес при студентите дойде Николай Колев - Босия, за да ги подкрепи. Малко по-късно в 272-ра аудитория дойде и гл. ас. Димитър Илиев от катедрата по класическа филология в СУ, който ги поздрави, посъветва ги да си носят документите за самоличност и изрази готовност да им осигури храна и вода, ако имат нужда.

След планираната тази нощ окупация организаторите канят колегите си студенти на утрешните лекции на гост преподавателите.

Актуалната към 16 ч. програма предвижда прожектиране на филм между 9 и 10 ч. От 10 ч. е лекцията на доц. Таков, от 13 ч. ще говори гл. ас. Христев, от 14 - Калин Янакиев. След всяка лекция ще има дискусия. Студентите планират да са в 272-ра аудитория до петък.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.10 2013 в 16:55

Не знаех, но пък вече знам, че не можеш да измислиш друго. ;)

24.10 2013 в 16:53

Въпросът ви е просто елементарен и ако бяхте помислили малко извън рамките на политическата пропаганда на Капиталовите медии, може би щяхте да се сетите дори вие. ;) Какъв интерес би имал Цветанов или Борисов да изкарва в медийте информацията, която е придобил по незаконен начин??? Абсолютно никакъв. Всичко, което е събирано за Метан, Доган, Сергей, Болен и многото други може да се разбере по резултата. Подкрепата, която имаше Борисов, включително и от Волен Сидеров не е била плод на идеологическо единомислие, вервайте ми. ЦЦ е събирал достатъчно информация за бизнесмени, журналисти и политици, а ако някой не вярва в това (включително след заведените дела, след внезапната смърт на вещото лице и т.н.), значи проблема си е е негов. Ако подобна информация "изтече" в медийте, тя ще компроментира със сигурност на първо място събирача, а и медийте не са нужни за подобно нещо, има си телефони. Ако си мислиш, че ще я пускат в медийте, а няма да я използват "задкулисно" значи си по-голям идиот от тях и трябва да започнеш да четеш поне Винету.

24.10 2013 в 16:39

Ама тази Виктория е най-тъпа от всичките около нея. Какъв език само- улично помиярски. Като ги гледам инфантилите, всичките или полуграмотни,или от някоя селска гимназия са излезли. Юристи ще стават , а не спазват законите и правата на студентите, които да дошли да учат, а не да блеят подир наскоро „докторясали“ преподавателчета.

24.10 2013 в 09:45

Грешка :)
Опитай пак.

24.10 2013 в 09:44

И кой/коя/кое/кои ви е алтернативата?

24.10 2013 в 09:37

поля е само събирателно име. те са 3-4 черноработници и бичат.

24.10 2013 в 09:35

хахаха как ме разкри хахаха... далечен, далечен изстрел другарко Вишинска хахах

24.10 2013 в 09:34

Просто поленцето се мъчи всякак да покаже червения си задник на максимално количество хора. Аз лично и се радвам ама някои и се дразнят.

24.10 2013 в 06:52

Браво за подкрепата на интелейтуалците! Призовавам и други видни, обществени, демократично мислещи хора да подкрепят студентите, например г–н Едвин Сугарев с подкрепата си би дал едно солидно рамо на протестиращите!

24.10 2013 в 04:23

Бе тя работата е ясна! Студентите хабер си нямат какво става в държавата и ръсят само клишета, пуснати от преподавателите като мантри. Гледах репортажите, интервютата. Как пък един не каза нещо различно, родено в собствената му глава?! Ама така ще е като не четат книги и никой не ги учи да мислят. Както в училище зубрят готовите анализи,така и в живота си чакат някой да им спусне какво да говорят и да мислят.
Скъпи студенти, ако единствения проблем ви е кой назначи Пеевски, то цялата държава има проблем и никакво бъдеще. Защо запецнахте на нивото на 5-годишни деца, които питат: Има ли Дядо Коледа?!