Идентифицираха тройния убиец от Ябланица

Мадлен Шишманова 03 септември 2012 в 16:57 2301 0

Тройният убиец от Ябланица Гаврил Петков.
Тройният убиец от Ябланица Гаврил Петков.

ДНК експертизи идентифицираха тройния убиец от Ябланица, чийто труп бе намерен преди месец край града.

73-годишният Гаврил Петков бе издирван от полицията близо година заради брутално тройно убийство. Той застреля сестра си, синът ú и нейния внук.

Преди месец бе открито тялото му в изоставено таванско помещение край село Добревци. Там полицаите открили и пистолета, с който е извършил тройното убийство. Петков най-вероятно се е укривал близо година в таванското помещение.

Анализът на експертите от Научноизследователския институт по криминалистика и криминология (НИКК) е потвърдил, че това е оръжието, с което през септември 2011 г. е извършено престъплението. Направената ДНК експертиза е показала идентичен профил по пистолета, пълнителя и по четка за зъби. Тестът е сравнен с дадена проба за изследване от сина на Гаврил Петков. Потвърдено е, че 73-годишният мъж е негов биологичен баща.

В края на юли полицията засекрети случая с намерения труп, докато ДНК експертизите покажат категорично дали това е тройният убиец, който бе обявен за международно издирване.

След като тялото на възрастния мъж бе намерено, близките му бяха извикани, за да го разпознаят. Органите на реда обаче им забраниха да дават информация по случая, за да не се пречи на разследването.

Сигналът за тежкото престъпление бе подаден в полицията на 19 септември 2011 г. около 22.15 часа. Спор за имот между 73-годишния Гаврил Петков и семейството на сестра му е довел до трагична развръзка, при която на място загинаха 51-годишният ú син и нейният внук - на 15 години. Малко по-късно в болница почина и 70-годишната жена. След извършеното тежко престъпление Петков се укри и бе издирван в продължение на месеци. Преди близо месец тялото на мъжа бе открито край с. Добревци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!