Янев откри връзка между „Алфа Рисърч“ и Станишев

Елица Мартинова 23 януари 2013 в 13:00 1398 3

Яне Янев. Снимка:БГНЕС
Яне Янев. Снимка:БГНЕС

„Алфа Рисърч“ представя манипулирани резултати от проучванията си в полза на БСП, защото е в тясна връзка с приятелката на Сергей Станишев, заяви в кулоарите на парламента лидерът на РЗС Яне Янев.

Той се позова на собствено проучване в Търговския регистър. След справка лидерът на РЗС е открил две компании, където „Алфа рисърч“ е съсобственик, а Моника Йосифова е заема позицията на управляващ. Става въпрос за фирмите „Консорциум за диалог с администрацията“ и „Информационна активност“.

Според Янев бизнес отношенията между социологическата агенция и приятелката на червения лидер Станишев са сигурен признак за манипулация в резултатите на „Алфа Рисърч“.

Повод за съмненията на Янев бе последното социологическо проучване, според което коалицията между РЗС и Веселин Марешки няма да прескочи 4-процентовия праг на идните парламентарни избори.

„Трябва да сложим край на манипулациите на социолози, които рабоят в съдружие с политици или с техните половинки. В противен случай ще продължат да ни заливат с подобни смехотворни резултати, които заблуждават българските граждани“, заяви Янев.

Той уточни, че РЗС е предложил промени в Изборния кодекс, които задължават социологическите агенции да обявяват с какви средства са финансирани проучванията им.

„Необходимо е да се установи капиталът на всяка социологическа агенция. Трябва да си отговорим на въпроса докъде се простира пипалата на социологическия октопод“, категоричен бе Янев.

От OFFNews също направихме справка в Търговския регистър с данните, предоставени от Яне Янев, но не открихме съвпадения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!