Янев откри връзка между „Алфа Рисърч“ и Станишев

Последна промяна на 23 януари 2013 в 13:00 638 3

Яне Янев. Снимка:БГНЕС
Яне Янев. Снимка:БГНЕС

„Алфа Рисърч“ представя манипулирани резултати от проучванията си в полза на БСП, защото е в тясна връзка с приятелката на Сергей Станишев, заяви в кулоарите на парламента лидерът на РЗС Яне Янев.

Той се позова на собствено проучване в Търговския регистър. След справка лидерът на РЗС е открил две компании, където „Алфа рисърч“ е съсобственик, а Моника Йосифова е заема позицията на управляващ. Става въпрос за фирмите „Консорциум за диалог с администрацията“ и „Информационна активност“.

Според Янев бизнес отношенията между социологическата агенция и приятелката на червения лидер Станишев са сигурен признак за манипулация в резултатите на „Алфа Рисърч“.

Повод за съмненията на Янев бе последното социологическо проучване, според което коалицията между РЗС и Веселин Марешки няма да прескочи 4-процентовия праг на идните парламентарни избори.

„Трябва да сложим край на манипулациите на социолози, които рабоят в съдружие с политици или с техните половинки. В противен случай ще продължат да ни заливат с подобни смехотворни резултати, които заблуждават българските граждани“, заяви Янев.

Той уточни, че РЗС е предложил промени в Изборния кодекс, които задължават социологическите агенции да обявяват с какви средства са финансирани проучванията им.

„Необходимо е да се установи капиталът на всяка социологическа агенция. Трябва да си отговорим на въпроса докъде се простира пипалата на социологическия октопод“, категоричен бе Янев.

От OFFNews също направихме справка в Търговския регистър с данните, предоставени от Яне Янев, но не открихме съвпадения.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.01 2013 в 21:24

Ами нали всички знаят, че "Алфа рисърч" на Боряна Димитрова беше създадена и финансирана от олигарха Иво Прокопиев. Този едър мошеник беше основен съдружник в "Алфа рисърч" от създаването й до преди няколко години. Агенцията неслучайно се казва "Алфа", защото беше, а може би още е част от холдинга на Иво Прокопиев "Алфа финанс холдинг".

23.01 2013 в 13:50

Янев по-скоро да се притеснява дали някой ще може него да открие в следващия Парламент. Това мазно недоразумение, трябва веднъж за винаги да изчезне от обществения живот. Не на чалгата в българската политика! :-)

23.01 2013 в 13:38

Едно от най-хубавите неща на следващия парламент, ако може да се каже нещо положително въобще, е отсъствието на този абсолютен смешник.