И Ицо Пицата в позорния списък на Сметната палата заради фирма на жена си

Последна промяна на 07 януари 2013 в 15:00 4538 2

Ицо Пицата скрил от държавата, че съпругата му е придобила дялове в дружеството „ЕКОТУРИСТ 2011“ ЕООД.

Това стана ясно, след като в понеделник Сметната палата публикува списъка с лица на висши държавни постове, които са подали несъответстващи данъчни декларации.

В края на листата фигурира и името на депутата на ГЕРБ Христо Христов, известен с прякора си Ицо Пицата.

Бившият областен координатор на ГЕРБ - Велико Търново не е декларирал, че съпругата му е придобила дялове в "ЕКОТУРИСТ 2011" ЕООД.

Ицо Пицата е едно от най-скандалните лица на настоящото управление. Прякора си той носи от 1987 г., когато е бил управител на пицария в родния си град Елена.

В момента той е собственик на легендарното „Еленско ханче“.

В началото на 2011 г. стана ясно, че фирмата му „Родопа-Г. Оряховица 96“ дължи на държавата малко над 500 хил. лв. и е замесена в скандала по програмата „САПАРД“.

В началото на 2012 г. премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов освободи Христов от длъжността на областен координатор във Велико Търново.

Тогава Борисов посочи, че човек с прякор Пицата не е достоен за представител на ГЕРБ.

„Христо не носеше добър обществен имидж. Не може да ти е прякорът Пицата и да проповядваш каузата на ГЕРБ. Извиках го, казах му го в очите, съгласи се човекът“, обясни тогава пред БНТ Борисов.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.05 2013 в 23:57

Този човек не е измамил само един или двама...колко са...не знам, но се надявам всичките му лъжи, измами и далавери да излязат на бял свят и да влезе най-сетне в затвора! Нека да разследват и фирмите, свързани с него! Ако някой се интересува - имам и имената им

17.01 2013 в 10:43

Работих в един от магазините на този човек тук в София.Измамиха ми е не ми платиха заплатите,фалшифицираха документи...подадох жалби къде ли не и писах на кого ли не.Сега чакам от прокуратурата резултат от моя жалба,но всичко става толкова бавно,че няма на къде.Толкова нагли и мръсни хора...