Група против митрополит Николай във Facebook

Последна промяна на 09 ноември 2012 в 14:37 2704 9

Пловдивският митрополит Николай. Снимка: БГНЕС
Пловдивският митрополит Николай. Снимка: БГНЕС

Във социалната мрежа Фейсбук се появи група  срещу избирането на митрополит Николай за глава на Българската православна църква. 

Само два часа след създаването си в петък, тя успя да събере над 200 члена, и бройката расте.

Според потребителите на групата, избирането на митрополит Николай за патриарх на българската църква ще бъде в разрез със една от точките от чл.40 Устава на Българската православна църква, който гласи: "Българският патриарх трябва да се отличава с правилни мисли върху православната вяра и с точно спазване на църковния ред."

Към групата са се присъединили Отец Иван, евродепутатът Димитър Стоянов, Свещеник Васил Василев и още много българи, които са против избирането на Николай за патриарх.

 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.11 2012 в 01:52

Ако си пазехте мнението за сурогатното майчинство, абортите, гейовете и.т.н. за себе си, ако не се опитвахте да вкарате мозъчния вирус на вярата в училищата където да заразява умовете на децата на "тези дето се наричат атеисти” настоявайки за това да се плаща с държавни пари, ако не претендирахте за монопол върху морала, никой нямаше да се занимава с вас. И това е само върха на това дето ми "бърка в дупката". Живеем в светска държава където всеки е свободен да изповядва каквато религия си иска а който не изповядва има право да не бъде тормозен с обидни за всеки образован ум суеверия от бронзовата епоха. Точно това мое право вие нарушавате и не знам защо накрая все вие се изкарвате хулените, обижданите и онеправданите. Това ,че не споделям вярата ви ли ви обижда?

09.11 2012 в 20:14

Защото "вярващите" са овце, а овцете не правят такива неща :)
* визирам религиозните последователи...

Кажи сега, какво нередно видя в моя коментар ? обиди, хулене ?! - всичко казано е истина - фактите са налице - огледай се.
:)

09.11 2012 в 19:42

Интересно ми е защо нито един вярващ не излиза с разпенена уста да хули по тези, които обиждат Църквата им. Пък тези дето се наричат "атеисти", не пяна а направо течен сапун им излиза.

Аз като не харесвам нещо, като не вярвам в нещо, като смятам, че нещо е ненужно - просто го подминавам.

Явно нещо ви бърка в дупката. Не разбирам обаче какво.

09.11 2012 в 19:40

Умно, умно... пращи от мозък и биотокове :) :) :)

09.11 2012 в 18:37

Ох...пак се стигна до "религия" - не разбрахте ли вече, че религиите са ментак - всичките !
А църквата се е превърнала почти в корпорация......

Gligi много добре го е казал - а това е само един от многото примери.

09.11 2012 в 15:57

и са много прави - заради пиене никой не е изгарял на клада, например...

09.11 2012 в 14:45

Вероятно повече хора се интересуват от пиене, отколкото от религия.

09.11 2012 в 14:43

Казано по друг начин - защо правите реклама на разни паляци? Или каква ви е файдата точно на вас да прецакате митрополит Николай като му очерните името?

Според мен той самия няма да стане патриарх тъй или иначе. А с подобни скандалчета и рекламиране на групички само черните името на Българската Православна Църква.

09.11 2012 в 14:41

200 души? Пичове, мой приятел си организира градинско парти преди два месеца и в неговата група се бяха записали, че ще участват 553ма. Е, дойдоха 25-30, но разбирате за какво става дума във фейсбук, нали?

Ако сте взели някой лев за тази статия, лошо няма. Ама ако просто така сте я избълвали - поспрете се малко.