Граждани протестират пред МВР срещу оставането на Калин Стоянов на поста вътрешен министър

Има и контрапротест, в района е засилено полицейското присъствие

OFFNews 08 април 2024 в 20:13 3328 5

Граждани на протест пред МВР

Снимка Скрийншот от интернет

Граждани на протест пред МВР

Граждани протестират пред Министерството на вътрешните работи (МВР) срещу оставането на Калин Стоянов на поста вътрешен министър и в служебния кабинет. Организатори на протеста са сдружение „Боец“ и той е под надслов „Оставка на Калин Стоянов за честни избори!“ По-рано днес и партия Продължаваме промяната изпрати имейл, в който призова своите привърженици да се включат в протеста.

От сдружение "Боец" смятат, че Стоянов е отговорен за купуването на гласове по време на местните избори и казват, че разполагат с конкретни данни за неговата отговорност. В интервю по БНР тази сутрин те призоваха колацията, която е била за малко във властта да се върне на площада, откъдето е тръгнала.

В района около вътрешното министерство има засилено полицейско присъствие и ул. "6-ти септември" е блокирана.

Събралите се на демонстрацията искат смяна на вътрешния министър, защото, според тях, той не си е свършил работата, както трябва, и подозират, че е обвързан с политически партии. Протестиращите скандират "Оставка на Калин Стоянов".

До министерството, в градинката пред храма „Свети Седмочисленици“ служители на МВР и граждани също се събраха, но в подкрепа на вътрешния министър.

Дошъл съм да поздравя и да благодаря на колегите за силната подкрепа, която имат към мен. Искам да знаят, че докато аз съм министър, няма да позволя, който и да било да ми нарежда кой, къде и на какъв пост да бъде поставен определен човек, заяви вътрешният министър в оставка Калин Стоянов, който също дойде на протеста.

БТА припомня, че в петък миналата седмица кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев предложи проект на структура и състав на Министерски съвет, като за министър на вътрешните работи беше номиниран Калин Стоянов.

По-късно в същия ден главният секретар на МВР Живко Коцев оттегли подадената си оставка. На брифинг в Министерския съвет, заедно с премиера в оставка Николай Денков, главният секретар обяви, че молбата му за напускане е била „провокирана и подадена под огромен психологически и морален натиск“, а Денков каза, че натискът е бил от страна на вътрешния министър и високопоставени лица в прокуратурата.

По-рано днес премиерът в оставка сезира прокурор Даниела Талева за този случай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

5

Valioka

09.04 2024 в 08:08

Бра'О, на тебе дадо'а ли ти вече?... Като гледам простотиите ти, освен часовник си отнесъл и нещо друго май...

-98

4

br.bravo

08.04 2024 в 21:31

На всичките от протеста да се раздаде по 1 часовник от 50000лв.

-98

3

br.bravo

08.04 2024 в 21:27

Събрали ги младите и красивите -хахаххахахаха

22548

2

dolivo

08.04 2024 в 20:29

това за контра протеста де

22548

1

dolivo

08.04 2024 в 20:28

Изкараха твърдия електорат, малей какъв фарс
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки