Граничари опитаха да пуснат в Гърция двама издирвани от Интерпол

09 март 2013 в 10:49 3426 5

ГКПП-Кулата. Снимка: БГНЕС
ГКПП-Кулата. Снимка: БГНЕС

Служители от Гранична полиция и полицията в Петрич закопчаха трима гранични служители при опит да пропуснат през границата двама български граждани, обявени за издирване от Интерпол, съобщи в. „Струма“. Имената на двамата издирвани не се съобщават.

Тримата граничари са били набюдавани от агенти на „Вътрешна сигурност“ в МВР , акцията е била проведена в четвъртък вечерта на ГКПП - Кулата. Арестувани са Асен Илиев, служител в оперативната група на управлението в Петрич, и служителите на КПП - Кулата Васил Хаджиев и Борислав Велков.

Тримата имали уговорка да пропуснат нелегално през границата двамата граждани, обявени за издирване. Хаджиев и Велков били на смяна на КПП-то, а Илиев присъствал, тъй като координирал трафика на двамата, гласи полицейската версия.

Петимата са задържани в ареста на граничната полиция в Петрич. Двамата издирвани са се движели с отделни коли.

Асен Илиев престъпва закона и правомощията си за трети път. Той е бил уволняван два пъти - след разследване за трафик на крадени коли през границата и разследване за взет подкуп. И двата пъти обаче той успява да се върне на работа. Граничен служител е от около 15 години, работил е и на ГКПП - Златарево.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews