Готви се голям протест срещу подслушването

Последна промяна на 20 април 2013 в 22:24 6300 25

Цветан Цветанов - един от героите на новите политически вицове.

В 12 ч. в неделя пред сградата на МВР в София ще се проведе масов протест срещу подслушването и полицейщината.

Основното му искане е бившият вътрешен министър Цветан Цветанов да изпълни обещанието си да се оттегли от политиката, след като прокуратурата доказа, че по време на неговото управление в МВР е имало безконтролно подслушване.

Първоначално протестът бе обявен като мероприятие на ВМРО от 11 часа пред Съдебната палата. Към него обаче са поискали да се включат и много от гражданските организации, които участваха във февруарските протести. Затова от ВМРО са решили малко след като се съберат да свият знамената и да призоват хората си да отидат на гражданския протест пред МВР в 12 часа.

Уговорката е в градинката пред църквата "Свети Седмочисленици" да не се допускат партийни знамена. Според плана ще има само български знамена, които ще са обърнати като на война - с червеното отгоре. Символиката е, че щом МВР масово подслушва българите, значи ги смята за врагове, а в такъв случай се обявява война.

Хората, които се очаква да говорят на протеста, са Евгений Дайнов, Пламен Даракчиев, журналистът Иван Бакалов от e-vestnik, Петър Якимов от Легия "Антимафия".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.04 2013 в 17:42

A аз се чудех защо Ангел Славчев организира протест в събота, а то било за да отвлече вниманието от неделния. Славчев е човек на Бойко.

23.04 2013 в 15:38

Драги ми Емил Боев... Тези моабети и обяснения за милиционерската държава и страшното послушване на "приятелски фирми" и на горкият едър бизнес, който не може да се развива поради подслушването си ги запазете за твърдият електорат на столетницата. Там ще хванат дикиш такива обяснения. При мен не, определено! Колкото до монополите, НЕК, Топлофикация и т.н. те не са измислени и въведени от ГЕРБ.
Едва ли подслушването е проблемът на тая държава, още повече пък и недоказано, а обявено само с анонимни сигнали....
Много е трудно да откриеш черна котка в тъмна стая, особено, ако пък и котката изобщо я няма там....

23.04 2013 в 14:59

Драги ми Емил Боев... Тези моабети и обяснения за милиционерската държава и страшното послушване на "приятелски фирми" и на горкият едър бизнес, който не може да се развива поради подслушването си ги запазете за твърдият електорат на столетницата. Там ще хванат дикиш такива обяснение. При мен не, определено! Едва ли подслушването е проблемът на тая държава, още повече пък и недоказано, а обявено само с анонимни сигнали....Много е трудно да откриеш черна котка в тъмна стая, особено, ако пък и котката я няма там....

22.04 2013 в 20:50

По интелигентността им ще ги познаете... ! Драги ми защитнико на милиционерите, хората в България са бедни и изнемогват именно защото се подслушва безконтролно. Къде мислиш, че отива информацията от подслушваните разговори - в бизнеса, в едрия бизнес, който може да си плаща за това на частните ГДБОП, на частните барети и т.н. В следствие на това се изкривяват брутално пазарните отношения, конкуренцията умира, няма инвестиии и остават работещи само предприятията на близките до властта. Естествено цените ка които те продават са толкова високи колкото искат (при липса на конкуренция в икономиката това се нарича монополна премия). Така, че надявам се вече да е ясно, че подслушването води до бедност, да оставим настрана средствата похарчени за самото подслушване, които можеха да отидат например за социално подпомагане. Да оставим настрана и тоталния крах в борбата с престъпността...
Работните места идват от инвестиции, а никой не иска да инвестира в една нереформирана и некадърно управлявана милиционерска държава. Минималната работна заплата не се вдига с административен акт - от утре ще е 3,000 лева, а е следствие на увеличената производителност на труда и е следствие на политиката, а не част от тази политика. Има някои основни понятия, които сте пропуснали във ВИПОНД или в НСА. Ако знаехте как се управлява икономика, нямаше да сме най-бедните в Европа след 3 години мандат. За съжаление не сте се научили и да крадете.... Надявам се господ да ви даде, каквото сте заслужили!

21.04 2013 в 11:36

ами то гербавата политика не е за плюене а за забрана ...
И да вземат да си проверяват дипломите греберите преди да се натискат за тоя или онзи пост...аман от аматьори.

21.04 2013 в 11:30

Чудя се как да махна Цветан, ама като знам с колко компромата ме държи...
А картата с отвличането на деца вече я играхме...

21.04 2013 в 11:29

"Карлуковското местно формирование на бившите управляващи" - хах много добро.
Долу Герб!

21.04 2013 в 10:59

Стига сте ни занимавали с тия гупости. Подслушването, та подслушването... Кой от хората, които са бедни и гладни го интересува това? А такива са 85% от населението на България в момента! Никой не казва, какво точно ще направи да се промени това положение освен едни общи приказки и от сутрин до вечер раздухване на темата за подслушването....
Приказките на БСП как щели да вдигнат минималната работна заплата до 450 лева и да открият 250 000 работни места също са въздух под налягане. Като вдигнат работната заплата това не означава че някой ще взима повече пари. Всеки ще получава, както и сега това което си е изкарал. Просто ще събират по големи данъци и осигуровки с тази минимална работна заплата. То ако ставаше така да се оправи положението с една минимална работна заплата да я направят тогава 3000 лева и готово, всички стават богати... А пък приказките им за 250 000 работни места, какво да ги коментирам. Може би ще открият толкова работни места за чиновници и тогава хептен ще цъфнем и вържем!?!?! Аз много отдавана не вярван нито дума на приказки и обещания на бивши комунисти, но има много хора с къса памет, които ги подкрепят.
Напъните на ГЕРБ в това отношение също не са по-добри и ясни. Щели да подкрепят дребният бизнес... Как? С общи приказки?!?! И щели да открият центрове за безработни по програми за зетост с европари.... Глупости на търкалета. И какво, като ги открият, ако изобщо ги открият? Пак ще цъфнем и вържем....
Добри и точни идеи за развитие на дребният бизнес сега имат от синята коалиция, но те пък горките нямат никакъв шанс да влязат в това Народно събрание, защото след камара глупости и грешки, които направиха през годините, когато бяха силни и на власт сега няма кой да ги подкрепи.
ДПС какво да ги коментирам. Най-демократичната партия според тях. Силно загрижени за бъдещето на България, защото са турци!?!?! В Турция ще гласуват за тях. Електората им е твърд. Влизат там с някакви проценти в следващият парламент и се стягат за коалиционно правителство. Те ще пазят етническият мир в България и евентуално, ако може да им се дадат да управляват митниците, или в краен случай министерството на земеделието, там където минават парите за САПАРД...! Това е тяхното виждане за демокрация....
Волен си е Волен... Бомбастични приказки и чат пат цирк, и шоу за народа, и за медиите...
Та така. Избирай народе....Идват избори....

21.04 2013 в 10:57

Друго си е да отвориш неделя заран новини на компютъра и да видиш коментарите на кръжока "Хумор, сатира и забава" на Карлуковското местно формирование на бившите управляващи.
Иначе, да, и на тези избори ще имаме повод "да ревем" - защото сторите куци коне от яхъра на ДС и жокеите им ще са по първите места в гонката. Но няма да ни управляват повече. И - всъщност, няма да ревем, а това ще е поводът да ги изметем: но вероятно през есента, когато народът е сколасал да тури 3-4 буркана зимнина, видял е новите поредни поскъпвания на всичко, за което плаща сметки и... този път "с камъни и дръвье" ще си потърси своята сметка.
Поради което се радвам умилително на всякакви социологически стъкмистики и дано се изпълнят - само така ще сме принудени да направим нещо, което е нужно от поне 20 години вече.

21.04 2013 в 10:28

Разбира се, че ще ги подслушват! Аман от далавери! И аз да бях управляващ и аз щях да ги подслушвам! Явно наистина има какво да крият! Ако водят разговори само с жена си, децата си, близките си и си вършат работата както трябва най-много да вземе някой да ги награди ;) Аз съм ЗА да продължава подслушването, разбира се без да се разпространяват лични разговори, информация и т.н. :)