Готви се голям протест срещу подслушването

Владимир Йончев 20 април 2013 в 22:24 7891 25

Цветан Цветанов - един от героите на новите политически вицове.

В 12 ч. в неделя пред сградата на МВР в София ще се проведе масов протест срещу подслушването и полицейщината.

Основното му искане е бившият вътрешен министър Цветан Цветанов да изпълни обещанието си да се оттегли от политиката, след като прокуратурата доказа, че по време на неговото управление в МВР е имало безконтролно подслушване.

Първоначално протестът бе обявен като мероприятие на ВМРО от 11 часа пред Съдебната палата. Към него обаче са поискали да се включат и много от гражданските организации, които участваха във февруарските протести. Затова от ВМРО са решили малко след като се съберат да свият знамената и да призоват хората си да отидат на гражданския протест пред МВР в 12 часа.

Уговорката е в градинката пред църквата "Свети Седмочисленици" да не се допускат партийни знамена. Според плана ще има само български знамена, които ще са обърнати като на война - с червеното отгоре. Символиката е, че щом МВР масово подслушва българите, значи ги смята за врагове, а в такъв случай се обявява война.

Хората, които се очаква да говорят на протеста, са Евгений Дайнов, Пламен Даракчиев, журналистът Иван Бакалов от e-vestnik, Петър Якимов от Легия "Антимафия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!