Гнусно е, че магистратите искат бонуси, смята Дянков

Последна промяна на 07 декември 2012 в 10:25 1601 3

Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС
Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС

Искането на магистратите за коледни бонуси е "гнусно на фона на несправянето им”, но съм задължен да им ги отпусна.

Това изкоментира тази сутрин финансовият министър Симеон Дянков пред Нова телевизия. Според него е нелогично допълнителни пари да се дават на работещите в сектор, който е най-нереформиран и критикуван.

„Те знаят, че аз съм задължен формално - по закон, да подпиша, но на фона на всичко останало в страната и при явното несправяне на съдебната система, просто не разбирам защо това се прави”, каза Дянков. Няма инструмент, с който да се противодейства на раздаването на бонуси в Темида, защото бюджетът на съдебната система е отделен, поясни той.

"Бонуси се дават не когато се работи добре, защото това е задължението на всички служители, а когато се работи още по-добре. В съдебната система трябва да се засрамят от искането си предвид свършената работа", не престана да негодува финансовият шеф. После го удари на популизъм, като каза, че раздаваните вече трета година бонуси в съдебната система можели да идат например да се вдигнат с 10 лева парите за всяко дете. "Става дума за 10 млн. лева", уточни той и обясни, че между първото и второто четене на бюджета парите за съдебната власт са били върнати на миналогодишните нива и това е позволило да останат средства за коледни бонуси.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.12 2012 в 16:30

Май пропуснаха да споменат, че тези бонуси не са само за магистрати а за всички чиновници и служители на съдебната система. Истината е, че трябва да има оценяване и да се преценява кой как работи в действителност. Има хора които си вършат работата има и такива, които само пречат. Вместо да правят чистки и да подменят служители, по-добре да оценяват работата им.

07.12 2012 в 12:44

Даа... Ако бяха хора, тия магистрати, можеха сами да се сетят и да дарят тези пари за бебета, пенсии или нещо друго, ама те.... Безочлива сган!

07.12 2012 в 10:56

Ама щом се иска неговия подпис "формално" няма такава дума в правото! значи има вариант да ги санкционира като не го сложи! Както постъпи президентът наскоро със случая Марковска и се разбра, че имало начин!

Така, че да не се вайка "популистки" пред народа.

Ей-това си е страхотен повод за хвърляне на домати също!!! При това конкретен и може лесно да се увенчае с успех. Иначе 'баси балъците сме!!!