Глутница кучета тормози столичния квартал Овча Купел

Николаос Цитиридис 24 януари 2013 в 16:25 3078 5

Бездомни кучета тормозят квартал Овча Купел. Снимка БГНЕС
Бездомни кучета тормозят квартал Овча Купел. Снимка БГНЕС

Глутница от двайсетина кучета тормози жителите на столичния квартал "Овча Купел" в старата му част. На ул. "Народен герой " и най-вече -  отсечката до бул. "Цар Борис", животните лаят и плашат гражданите, сигнализираха читатели на OFFNews.

Бездомните кучета се увеличават драстично почти всеки ден, като се забелязват и новородени, разказа Веселина Христова, която живее в квартала.

За много от жителите на квартала пътят, на който се е разположила глутницата, е единственият до спирките на градския транспорт.

Към "Екоравновесие" и Столична община са подадени няколко сигнала, но резултат от тях няма.

OFFNews се свърза с шефа на "Екоравновесие" Манол Нейков, който каза, че сигналите за бездомни кучета и глутници са десетки за ден.  Част от сигналите дори били фалшиви.

Получаваме сигнал за 15-20 бездомни кучета, отиваме до там и се оказва, че са два помияра, които са вече кастрирани. Оказва се, че хората подават такъв сигнал, за да им обърнем внимание, но кучетата вече са обезвредени, допълни още Нейков.

Манол Нейков твърди, че ежедневно се провеждат акции в квартал Овча Купел, тъй като е най-близко до квартал Факултета. Въпреки редовните профилактики, които извършва "Екоравновесие", от Факултета пристигат нови мръсни и мършави кучета. Нейков съобщи за OFFNews, че през март стартира масова кампания, която ще се съсредоточи върху прочистването на ромските квартали от бездомни кучета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови