Герой от "Ало, Ваньо" поема акцизите в митниците

Последна промяна на 23 август 2013 в 15:49 9182 8

Ваньо Танов
Ваньо Танов

Павел Манченко, герой от скандала "Ало, Ваньо" ще поеме ресора "Акцизи" в Агенция "Митници", научи OFFNews от свой източник.

Досега акцизите бяха под наблюдението на Борислав Борисов, който допреди дни беше зам.-председател на митниците, а след отстраняването на Ваньо Танов от поста беше назначен за временно изпълняващ дейността му.

Павел Манченко в момента е шеф на митницата на Аерогара "София".

Той се прочу в легендарната серия записи "Ало, Ваньо" на разговорите между Бойко Борисов и Ваньо Танов.

В записите Манченко е човекът, на когото Танов звъни, за да му каже да възстанови на работа Николай Вучев, защото рита футбол с премиера.

Павел Манченко брат на спортния журналист Методи Манченко. Повишението му обаче се свързва с близкото му приятелство с Милен Велчев.

Царският финансов министър е човекът на руската ВТБ у нас, която е основният партньор на Корпоративна търговска банка.

В приятелския кръг на КТБ основен играч са "пещерняците" от Винпром "Пещера". Техният бизнес е основно с акцизни стоки - алкохол и цигари, а отговорникът за акцизите в митниците е ключовият фактор, от който зависи колко комфортен ще е бизнеса им.

Съмненията, че Делян Пеевски е назначен за шеф на ДАНС, именно за да разчисти заплахите за бизнеса на "пещерняците" бяха сред най-силните аргументи за излизането на хората на продължаващите вече 70 дни протести.

Манченко е влизал във фокуса на медиите още 2 пъти. През 2010 година автомобилът му Ауди А4 беше взривен пред дома му. По-малко от месец преди това от митнически склад на "Аерогарата" бяха откраднати 370 кг злато.

Ето и запис на епизода "Момчето рита футбол" от сериала "Ало, Ваньо":

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.08 2013 в 10:44

Ще започна отзад-напред, защото професионализма на пишещите съвсем се омърля.

Първо, няма никакви 370 кг. злато, а става дума за 370 кг. сребро и известно количество по-благородни от среброто метали, за които обаче няма категорични данни, защото няма лабораторни анализи. Ето например, бихте могли да четете тук за случая:

http://m.trud.bg/Article.aspx?Id=647620

Второ, не са откраднати, защото, ако беше така, Манченко щеше да бъде скъсен и сянката му щеше да броди около пистите на Аерогарата като Конника без глава, а не да го спрягате за директор на дирекция "Акцизи" в централата на митниците.

Трето, т.нар. "Пещерняци" развиват бизнес предимно с алкохол, а акцизът от алкохола е сравнително малка част от събирания от митниците акциз. "Перла" в акцизната корона са акцизите от горива и цигари. Бихте могли да обърнете дори и свенливо внимание на Булгартабак и Лукойл например. Ако трябва да се развие вашата теза, би трябвало да стигнете и по-далеч! Би било интересно, чии икономически интереси консултират бившите директори на Агенци "Митници" Асенов и Раков, свързани ли са те с КТБ и ВТБ, какво е влиянието им в митниците и в крайна сметка последните размествания там и в ДАНС, не са ли форма на окончателната монополизация на акцизните сектори? Въпроси, въпроси... Обаче е по-лесно да се пишат глупости, нали!

Накрая, понеже спите или просто толкова си можете, да ви светна, че Агенция "Митници" от сряда си има вече титулярен директор, а не както се пише "изпълняващ длъжността"! Човекът е удобен за описания по-горе кръг, удобни ще бъдат и всички назначения по-надолу в системата!

P.S. Чакам си хонорара! :)))

И четвърто, понеже сте ми много мили и сладки, бих

24.08 2013 в 09:33

Не се впрягайте. Важното е да има приемственост!

23.08 2013 в 18:17

Е, така е. Кой спори?
Никъде не сме написали, че Манченко е главният герой.

23.08 2013 в 17:58

Главният герой от “Ало, Ваньо” ни беше премиер, Вие се тръшкате за Манченко. Ха не се престаравайте.

23.08 2013 в 17:10

"Айде, Благодарим много!" И преди, и сега - КТБ и руската олигархия си реди бизнеса, само едни хора се сменят тук-там по шахматната дъска...70 дни, които показаха, че на никой не му дреме за мнението и проблемите на хората. Хватката е смъртоносна вече, уви!

23.08 2013 в 16:43

OffNews,

Сядате и събирате максимално безпристрастна информация за всички субекти, които са във фокуса:
- Олигарси - всички, няма твои, няма мои, няма лоши, няма добри, в т.ч. и Саша Безуханова
- кръгове - Капитал, Пещерняци, КТБ, Офшорки...
- капитали
- собственост
- сфери на влияние

- Връзки в политиката
- основни връзки
- бушони

- Лобистки закони и схеми

Имате си речника и технологията. Където информацията е опасна, пишете "твърди се" или ЕЖК и т.н.

Няма какво да пускате "на час по лъжичка" сензацийки.
Бъдете обективни.

23.08 2013 в 16:03

Сега става ясно какво пият платените писачи из коментарите!

23.08 2013 в 16:01

А пещерняците са много добри приятели и спонсори на бсп и първанката. Въобще наши хора. Добри момчета.