ГЕРБ обвини БСП в натиск върху прокуратурата

26 март 2013 в 16:38 2437 5

Логото на ГЕРБ.
Логото на ГЕРБ.

ГЕРБ обвини политическия си опонент БСП в безпрецедентен натиск върху прокуратурата. 

От партията разпространиха позиция по обвиненията, които Софийска градска прокуратура повдигна срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов

"От ПП ГЕРБ категорично заявяваме, че никога до сега не сме си позволявали да разпъваме политически чадър над никого, без значение от неговата политическа принадлежност. И при днешния случай с повдигнатото обвинение на Мирослав Найденов, от ГЕРБ заявяваме, че обективната работата на всички правоохранителни, разследващи и правораздавателни органи в Република България е единственият легитимен и законов начин всеки български гражданин да докаже своята невинност и да защити името си", се посочва в позицията. 

От ГЕРБ са категорични, че БСП са повлияли върху работата на прокуратурата и поискаха по същия начин да повлияят и за разследването върху министри от тройната коалиция. 

Свидетели сме на безпрецедентен политически натиск от страна на БСП върху редица институции в държавата. За всички е ясно, че от „Позитано“ 20 се опитват да вкарат прокуратурата в предизборната битка. Използваме случая за пореден път да призовем всички партии да спрат да използват българските институции в предизборната надпревара. Очакваме обективно разследване, което да изясни всички обстоятелства около случая, поръчителите и виновните.

Очакваме БСП да проявят същата активност и спрямо министрите от кабинета „Станишев“ – Румен Овчаров, Емилия Масларова, Корнелия Нинова, Асен Гагаузов, Петър Мутафчиев, както и за проектите “Цанков камък”, “Водното огледало”, за „златния“ ремонт на социалния център в Стара Загора и не на последно място за случая “Хохегер”, се казва в позицията на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови