Сигнал, че шеф на ЕВН агитира за ГЕРБ

Милен Енчев 23 април 2013 в 12:12 6030 11

Йорг Золфелнер, председател на управителния съвет на ЕВН
Йорг Золфелнер, председател на управителния съвет на ЕВН "България". Снимка: БГНЕС

Сигнал за предизборен натиск от шеф на ЕВН върху служители на компанията в Хасково бе подаден в онлайн платформата „За честни избори“.

„В 8ч. на 18.04.2013г. в клиентския център ха ЕВН в Хасково се проведе събрание с ръководството (австриец, слаб, с очила, говори български), на което се запознават служителите с влошеното състояние на дружеството и се припомя, че наближават важни избори. "Добре е да се знае, че е хубаво да се изберат хора, с които досега сме работили и са от града, като Делян Добрев и новия служебен министър. Ако искаме да вземаме заплати, трябва да се гласува правилно!"

На описанието в сигнала отговаря председателят на управителния съвет на „ЕВН България“ Йорг Золфелнер. От дружеството потвърдиха, че на въпросната дата Золфелнер действително е бил в Хасково на среща със служителите, но заявиха, че шефът на ЕВН не е водил разговори на тема избори и не е изричал въпросните думи. „Това е анонимен сигнал, изсмукан от пръстите. Категорично не е ставал въпрос за политическа партия и заплати“, коментира Петър Костадинов от звеното за връзки с обществеността на компанията.

Събитието в Хасково е част от редовните срещи с всички служители на компанията в 37-те й офиса в цялата обслужвана територия, които се организират два пъти годишно от 2005 г. насам, каза Костадинов. Тазгодишните срещи, които текат и сега, по случайност съвпаднали с предизборната кампания, заяви той. Те се правят през пролетта и през есента всяка година и миналата година са били по същото време, каза още Костадинов.

OFFNews призовава присъствалите на срещата на 18 април да ни пишат или да ни пратят записи, за да се изясни дали е имало подобно изказване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!