Гърция върна шести българин в безпомощно състояние

Вероника Шербанова 06 ноември 2012 в 10:22 2233 2

Шестият жив скелет, върнат от Гърция Мариус Александров, Снимка: БГНЕС
Шестият жив скелет, върнат от Гърция Мариус Александров, Снимка: БГНЕС

Шести по ред българин беше върнат от Гърция в тежко състояние, съобщи БГНЕС. Той е лежал в гръцка болница два месеца, без да бъде излекуван.

59-годишният Мариус Александров е бил предаден на социалните служби в Благоевград на Главен път Е-79 от автобус, пътуващ по линията Атина-София-Бургас.

Преди два месеца Александров тръгнал на гости на своя племенник,  който живее в Атина, но катастрофирал с мотора си близо до града. Настанен е в местна болница на 12 септември.

59-годишният мъж твърди, че в болницата в гръцката столица се отнасяли добре с него, но не го излекували.
От лечебното заведение му сложили памперси и го качили на автобуса за България. Ръководството на МБАЛ Благоевград било уведомено снощи от българското посолство в Атина, че тази сутрин ще бъде приет български гражданин, лекуван в Гърция.

Мариус Александров е приет в благоевградската болница с оттоци на лявата ръка и десния крак. Той е изключително изплашен и стресиран и едва говори, съобщиха от лечебното заведение.

Александров е поставен на системи. Днес предстои да му бъдат направени обстойни изследвания, за да се установи какви травми е получил, тъй като епикризата, с която разполагат в болницата е на гръцки.

Мариус Алкесандров е шестият българин, предаден ни от гръцките власти в тежко състояние от август миналата година до сега. Първият „жив скелет“, върнат в България, беше Кадир Мехмед. Той беше държан в плен и без храна в Гърция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша