Филип Цанов: Прави се партия "Орлов мост"

Милен Енчев 08 февруари 2013 в 22:15 4947 13

Филип Цанов. Снимка: Livesport.bg
Филип Цанов. Снимка: Livesport.bg

Нова екзотична трактовка на конфликта около плановете за застрояване в Пирин направи бизнесменът Филип Цанов на дискусията за разширяването на ски зоната в Банско.

Природозащитните организации, които са тук, са "членове на политическия проект "Орлов мост", който ще участва в изборите", заяви Цанов.

Бизнесменът, който е председател на сдружението "Природата за хората" и твърд защитник на проектите на Цеко Минев, извади новина и кои са медийните канали, които лансират "политическия проект".  Според Цанов това са "Капитал", "Дневник", Mediapool и OFFNews, а зелените акции се плащат от съиздателя на "Капитал" и "Дневник" Иво Прокопиев.

Кого точно вкара Цанов в новата партия не се разбра съвсем. Опонент на община Банско в дискусията беше Коалиция "За да остане природа в България". В нея влизат около 30 екоорганизации. На самата среща говориха двама - Любомир Костадинов от WWF и Петко Цветков от Българска фондация "Биоразнообразие" .

--------

Бележка на редакцията: OFFNews с изненада научи от Филип Цанов както за политическия проект "Орлов мост", така и че е негов трибун. Все пак, ако бяхме такъв, първи бихме научили за подобни политически амбиции на участниците в гражданските протести. И бихме го съобщили, вместо да чакаме някой да ни отнеме новината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!