Фандъкова: Ситуацията на Витоша е под контрол

10 октомври 2012 в 10:19 2074 2

Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС
Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС

„Има достатъчно хора и техника, за да бъде овладян пожарът. Тук са над 140 души пожарникари, работници от горското, доброволци. Тук са и хората от OFFRoad-Bulgaria, които бяха първи на място, за да помогнат. Работи се усилено, за да не се разпространява огъня.“ Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова за OFFRoad Radio.

Кметът Фандъкова и кметът на Бистрица Николай Гюров се качиха на Витоша тази сутрин към 8 ч., за да направят оглед и да следи на място случващото се.

"За момента няма опасност за хижа „Алеко“. Ако има нужда от още техника, тя ще бъде осигурена. Има и доброволци от отряда на Столична община", увери столичният кмет. 

Осигурена е храна и вода. За момента не е заявена друга нужда от пожарната, допълни Фандъкова.

За момента не е необходимо изпращането на хеликоптер. Ако ситуацията се промени и възникне такава необходимост, има готовност за всякаква техника, заяви столичният кмет.

Целият запис от включването на Йорданка Фандъкова по OFFRoad Radio може да чуете ТУК

Мартин Христов, член форума OFFRoad-Bulgaria, който закара с джипа си кмета на София Йорданка Фандъкова разказа от мястото на събитието за OFFRoad Radio:

"Ситуацията не изглежда толкова страшна. На мястото има водоноски и пожарникари. Основно горят сухи треви и клек. Фронтът на пожара се движи на юг към Бистрица. По посока билото на планината нещата са овладени. Всички усилия са да се ограничи в южна посока. Вятърът в момента е слаб, което благоприятства за гасенето му. По южния склон не се виждат огнени езици, а само дим. На място има всичко необходимо. Организацията е на ниво.".

Целият запис от включването на Мартин Христов по OFFRoad Radio може да чуете ТУК

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!