EVN спря тока на ВиК

Александра Маркарян 28 март 2013 в 14:02 2738 7

EVN
EVN

EVN изключи тока на административната сграда на ВиК Сливен. Причината е неплатени фактури за ток, съобщиха от дружеството.

До момента са извършени само частични плащания, като непогасена остава все още 6-цифрена сума, уточняват от EVN.

Токът бил спрян в 10 ч. на 28 март. 

"Поради натрупани текущи задължения за консумирана електроенергия на „Водоснабдяване и канализация – Сливен“ ООД, днес от 10:00 ч. EVN България беше принудена да пристъпи към трайно изключване на електрозахранването за административната сграда на водоснабдителното дружество. Към днешна дата „Водоснабдяване и канализация – Сливен“ ООД все още не е изплатило в пълен размер дължимата сума за електроенергия. До момента са извършени само частични плащания, като все още остава непогасена основната 6-цифрена сума", се казва в прессъобщението.

Оттам уточняват, че спрели тока след  "многократните опити от страна на EVN България за контакт и диалог с цел разрешаване на въпросa за просрочените задължения". За съжаление, пишат от дружеството, до момента не е осъществен контакт с представител на водоснабдителното дружество.

От ВиК не са подали искане за разсрочено плащане на натрупаните задължения, която опция се предлага от EVN България.

За ситуацията са информирани ВиК, Община Сливен и Областна администрация Сливен.

Преди да спре тока за постоянно, от EVN два пъти спрели предупредително електричеството - от 12 до 14 ч. на 26 март и от 12 до 16 ч. на 27 март. 

"След като предприетите временни ограничения не доведоха до пълно изплащане на сумата за консумирана електроенергия, EVN България беше принудена да пристъпи към трайно изключване на снабдяването на административната сграда до пълното изплащане на дължимата сума".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови