Едвин Сугарев продължава с гладната стачка

Елица Мартинова 16 юли 2013 в 08:57 2646 12

Едвин Сугарев. Снимка: БГНЕС
Едвин Сугарев. Снимка: БГНЕС

Едвин Сугарев ще продължи гладната си стачка въпреки призивите на 23-мата интелектуалци, коио вчера го призоваха да спре. Това съобщи самият той в ефира на bTV.

Сугарев отбеляза, че гладът вече дава отражения върху здравословното му състояние. Той сподели, че има ниско кръвно и често му се вие свят.

Вчера група интелектуалци настояха Сугарев да започне да се храни, защото според тях животът на човек е над всичко. Стачкуващият обаче е категоричен, че няма да отстъпи от каузата си.

„С тази гладна стачка се прокарва граница на търпимост, която е прескочена. Самата стачка е символ точно на това. Тя не е свързана само с това правителство, а с всички тези 23 години на абсолютно неуспешен преход. Разбира се, че животът е по-важен и едно правителство е несъвместимо с подобен тип жертви, но има ситуации в историята, в които трябва точно такъв драстичен акт, за да се чуе гласът на хората“, каза Едвин Сугарев.

Той коментира, че целта му е да пребори абсурда, в който е изпаднал България. Според Сугарев настоящото гафовете на настоящия кабинет откъсват България от геополитическите й приоритети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!