Едногодишно дете почина от глад в Плевен

Вероника Шербанова 17 декември 2012 в 18:49 1816 0

Болница, Снимка: БГНЕС
Болница, Снимка: БГНЕС

Момченце на година и десет месеца почина от бъбречна недостатъчност заради системно недохранване. Детето е прието за лечение в плевенската болница, но лекарите не успели да го спасят.

Георги от Дерманци е приет за лечение в университетската болница в Плевен преди няколко дни. Момченцето тежи само пет килограма и състоянието му е много лошо, съобщи завеждащият на детското отделение доц. Ваня Недкова.

След редица процедури Георги трябвало да бъде преместен за лечение в София, където се намира единствения апарат за хемодиализа за деца на неговата възраст.

Момченцето е трето дете в семейството. То е постъпвало за лечение в плевенската болница няколко пъти през последната година. Всеки път родителите го вземали по-рано от необходимото за лечението му, като подписвали декларация, обясни д-р Недкова.

По думите й това не е първият случай, в който постъпило в болницата дете е недохранвано или за него не са полагани достатъчно грижи. За много от тях не се осигурява и навременна медицинска помощ, коментира тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови