Един загинал и 21 ранени при катастрофи за денонощието

Лъчезар Вълев 28 август 2012 в 09:07 865 0

Бомба се взриви пред чейнд бюро. Снимка: БГНЕС, архив
Бомба се взриви пред чейнд бюро. Снимка: БГНЕС, архив

Един човек е загинал, а други 21 души са били ранени при катасрофи през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР.

За последните 24 часа в страната са станали 21 тежки пътно-транспортни инцидента.

В София са станали една тежка и 27 леки катастрофи, при които са ранени двама души.

Междувременно се извършват ремонтни дейности в участъци на автомагистрала „Хемус”, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Извършва се рехабилитация на естакада „Девня” и е затворено лявото платно от пътен възел„Суворово” до пътен възел „Неофит Рилски”.

Движението е пренасочено по път I-2 Русе-Варна.

Затворено е и дясното платно от пътен възел Каспичан до пътен възел Ветрино. Движението е пренасочено по път І-2 Русе-Варна през Нови пазар-Ветрино и по път ІІІ-208 „Ветрино-Провадия” до пътен възел Ветрино - до 30.11.2012 г.;

Затворени за движение остават проходите Златишки”, „Твърдишки” и „Дюлински”.

През „Вратник”, „Шипка” и „Петрохан” е забранено е движението на МПС над 10 т.

Нормално е преминаването на ГКПП-та, с изключение на граничните пунктове на България и Румъния, където временно се ограничава движението на товарни автомобили. На ГКПП–Калотина, ГКПП-Кулата и ГКПП-Калотина трафикът е по-интензивен.

Най-интензивен е трафикът на ГКПП Кулата – Промахон. При необходимост се включват допълнителни трасета и служители на „Гранична полиция”, така че не се очаква образуване на опашки от чакащи автомобили.

От „Гранична полиция” съветват пътуващите да използват алтернативни маршрути през останалите пунктове на българо-сръбската граница, където преминаването се извършва без затруднения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови