Един от задържаните за побой на медици от Спешна помощ остава в ареста

Вероника Шербанова 07 юни 2013 в 15:15 1328 0

Правосъдие. Снимка: БГНЕС
Gavel and Figure of Justice --- Image by © Gaetano/Corbis

Един от тримата задържани за побой над екип на Спешна помощ в София в края на май остава в ареста. Това реши в петък Софийският градски съд.

Ленко Панов няма да бъде освободен, тъй като според съда има вероятност под въздействие на алкохол той да извърши същото престъпление. Освен това под внимание е взет и фактът, че при нападението над медицинския екип е било счупено и предното стъкло на линейката, което е било опасно за околните.

Проявената агресия е попречила на медиците да окажат помощ на човека, чийто живот е бил застрашен, обясниха от Софийския градски съд.

За нападението на спешните медици от София бяха задържани Ленко Панов, Даниела Николова и Илиян Димитров. Миналата седмица Софийският районен съд реши тримата да бъдат освободени от ареста, но Софийската градска прокуратура обжалва решението за Панов.

Екипът на Спешна помощ – София беше нападнат на 24 срещу 25 май в столичния квартал „Овча купел“. Медиците са се отзовали на сигнал за пияно 15-годишно момиче с диабет, което изпаднало в безсъзнание.

Линейката пристигнала на мястото за пет минути. На адреса екипът заварил около 15 души, които видимо били употребили голямо количество алкохол. Младежите се нахвърлили върху лекаря и медицинската сестра, свалили ги от линейката и ги повалили на земята с юмруци и ритници.

Шофьорът успява да се отскубне и по нареждане на лекаря потегля към „Пирогов“ с момичето и нейния придружител, които са се качили в линейката. В същото време медицинската сестра подава сигнал на тел. 112 за нападението и на помощ пристигат 3 патрулни коли.

Задържани са петима мъже и една жена, като по-късно трима от тях са освободени.

Най-тежко пострадал при нападението е д-р Красимир Йорданов, който има 26-годишен стаж като реаниматор.   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!