Движението на Петолъчката е възстановено, задръстванията остават

04 август 2012 в 11:39 1265 0

Задръстване на Петолъчката. Снимка: БГНЕС, архив
Задръстване на Петолъчката. Снимка: БГНЕС, архив

Възстановено е движението на моторни превозни средства на първокласния път I-6, в двете посоки, в района на Петолъчката, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Движението бе отклонено по-рано тази сутрин заради аварирал тежкотоварен автомобил.

В същото време трафикът в участъка е силно затруднен. Километрични колони от автомобили се образуваха преди пътния възел в посока Бургас. 

Поради ремонтни дейности е въведена временна организация на движението по автомагистралите "Тракия" (край Ямбол) и "Хемус" (край Шумен), съобщават още от АПИ.

Забранява се движението по републиканските пътища на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона при температури на въздуха над 35 градуса от 13.00 до 21.00 часа. Ограничението не важи за ППС, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни. Забраната се прекратява не по-рано от 1 септември.

Затворени за всички МПС са проходите "Златишки" и "Твърдишки". Забранява се и движението на тежкотоварни превозни средства над 10 тона през проходите "Вратник", "Шипка" и "Петрохан", както и преминаването на МПС над 20 тона през Айтоски проход, посочват от АПИ.

Времето ще бъде слънчево и горещо с максимални температури между 32 и 37 градуса, предупреждават синоптиците. Около и след обяд ще се развива купеста облачност. Ще духа слаб, в масивите в Източна България умерен вятър от север-североизток.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови