Двама от пилите течност за чистачки младежи остават в кома

14 февруари 2013 в 09:10 1602 0

Болница
Болница "Пирогов". Снимка: БГНЕС

Състоянието на двамата пациенти с отравяне - 18-годишно момиче и 16-годишно момче, остава крайно тежко. Това съобщиха от пресцентъра на „Пирогов”.

Двамата остават в Централна реанимация в коматозно състояние.

В сряда най-тежко пострадалото момиче – 18-годишната Даниела Апостолова, беше преместено от болницата в Благоевград в софийското лечебно заведение. Тя е в кома и има полиорганна недостатъчност. 16-годишният Кристиян остава в кома. Той има и нарушение на дишането. 

17-годишният пациент, който беше в Детска реанимация, вече е преведен в Детската токсикология. И четиримата пострадали, които са настанени в Клиниката по токсикология продължават да са в тежко, но стабилно състояние, уточняват от болницата.

Шестимата пострадали младежи на възраст между 16 и 22 г. се отровиха, след като изпиха близо три литра течност за чистачки, която мислили за домашна ракия. По разказите на младежите, които са в съзнание, компанията се събрала в къщата на една от пострадалите. Купили си бира и след като тя свършила, домакинята слязла до мазето да потърси още алкохол. Върнала се с две бутилки, пълни с бледорозова течност. Компанията решила, че това е домашен алкохол. Разреждали го с ягодов сок и затова вкусът не им се сторил съмнителен. Така шестимата пострадали изпили общо 3 литра от неясната напитка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки