Двама младежи в кома, пили течност за чистачки на купон

Вероника Шербанова 12 февруари 2013 в 17:03 3076 5

Болница
Болница "Пирогов". Снимка: БГНЕС

Двама тийнейджъри изпаднаха в кома, след като пили течност за чистачки. Други четирима от компанията са приети за лечение в болница „Пирогов“.

Шестимата тийнейджъри на средна възраст 18 години са от благоевградското село Падеш. Те са приети за лечение в болницата в Благоевград. Едно от момичетата е изпаднало в кома и в момента е на механична вентилация в реанимацията на лечебното заведение, обясни директорът на болницата д-р Красимир Михайлов, цитиран от „Фокус“. Състоянието на момичето е тежко, има опасност за живота му, допълни д-р Михайлов.

Останалите петима младежи са транспортирани до болница „Пирогов“ в София. По пътя се е наложило едно от момчетата да бъде интубирано и в момента е в кома.

Децата са били обработени в противошокова зала. Две момчета – на 16 и на 17 години, са настанени в детската реанимация. Останалите трима – 16-годишно момиче и две пълнолетни момчета, са настанени в Клиниката по токсикология, съобщиха от „Пирогов“.

Причината за отравянето им е изпита течност за чистачки по време на купон. След като изпили домашната ракия, децата открили бутилка от алкохол, пълна с течност. Те решили, че са намерили още от домашния алкохол, но се оказало, че е течност за чистачки, посочи говорителят на Областна дирекция на МВР-Благоевград Йорданка Шаркова. 

Разпитани са приятели и роднини на пострадалите. На купона е имало още младежи, които в момента се издирват, за да бъдат прегледани и лекувани при необходимост.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови