ДСБ ще търси помощ от посланиците срещу избора на Пеевски

Нели Чолашка 15 юни 2013 в 13:07 3193 18

ДСБ. Снимка: БГНЕС
ДСБ. Снимка: БГНЕС

ДСБ започва серия от срещи с посланиците на европейски държави у нас, за да потърси подкрепа срещу избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, съобщи Радан Кънев.

По думите на Светослав Малинов има два пътя оттук нататък - първият е през Конституционния съд, който е продължителен и тежък, а вторият е към европейските институции и тези на НАТО.

Вторият път също е дълъг, но за бърза реакция може да се потърсят техните посланици, уточни Малинов.

Конституционният съд може да бъде сезиран заради факта, че промените в Закона за ДАНС влязоха в сила в деня на обнародването и още същия ден сутринта беше гласувана кандидатурата на Пеевски без дискусия, а това е нарушаване на принципите на правовата държава, обясниха от ДСБ.

От партията коментираха поставянето на Делян Пеевски начело на ДАНС като един арогантен знак за превземането на българската държава и на българските институции от мафията.

Според тях този знак беше правилно разчетен от българските граждани като обявяване на война от мафията на гражданите.

"Можем да кажем, че те приеха тази война. Вчера видяхме, че в България има гражданско общество.

Има десетки хиляди, които са готови да излязат на протест не с материални искания, а зад голяма кауза, а именно отделянето на държавата от мафията, възстановяването на правовата държава в България", коментира Кънев.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!