ДСБ: Борисов играе лош театър за 8000 лв.

Елица Мартинова 14 януари 2013 в 12:57 1374 1

Радан Кънев. Снимка: БГНЕС
Радан Кънев. Снимка: БГНЕС

„Законопроектът за увеличението в заплатите на властта е поредният лош театър на ГЕРБ. Той се разчу, за да може Борисов театрално да отказва парите в продължение на седмица“, коментира по време на пресконференция в понеделник Радан Кънев от ДСБ.

Основната тема, която тъмносините засегнаха, бе предстоящият референдум.

За пореден път те призоваха гражданите да гласуват с не на допитването, което ще се проведе на 27 януари.

„От различни страни се чуват лъжи, че хората, които са против строежа на „Белене“, трябва да бойкотират референдума. Всъщност, по този начин те ще дадат сопата в ръцете на БСП и енергийната мафия в България“, подчерта Кънев.

Той бе категоричен, че е необходимо всички граждани, които желаят проектът „Белене“ да приключи, да заявят мнението си.

„На практика с поведението си Борисов мълчаливо, отблъсквайки народа, се включва в редиците на бойкота“, изтъкна Димитър Бъчваров от ДСБ. По думите му ГЕРБ са „набутали“ държавата в референдум с въпрос, който не е от компетенциите на народа.

Според Бъчваров БСП са събрали подписи за референдума чрез „огромна лъжа“.

„Те настояват, че от „Белене“ ще спечелят 200 млрд. евро за 50 години. Икономическото съотношение на приходи към инвестиции е 35:1. Това прилича на лесния бизнес, който телефонните измамници предлагат по телефона“, предупреди Бъчваров.

„Другото нещо, с което БСП вдигат народа, е заплахата, че без „Белене“ ще останем на свещи. Като че ли след мораториума на ядрената енергетика Германия е в каменната ера“, отсече Бъчваров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки