ДПС иска предсрочни избори

Елица Мартинова 04 септември 2012 в 14:26 1211 0

Лютви Местан, Снимка: БГНЕС
Лютви Местан, Снимка: БГНЕС

„Политическият ресурс на управляващите е изчерпан. Затова ДПС призовава за разпускане на парламента и насрочване на предсрочни парламентарни избори наесен“, заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.

 

„ГЕРБ внушава, че води политика на заетост, в реалния свят за първи път тази година дори в летните месеци безработицата расте. В света на ГЕРБ се случват чудеса, в реалния живот обаче нещата са доста жестоки“, категоричен бе Местан.

Той допълни още, че обещаното увеличение на заплататите е „чиста демагогия“.

Местан призова всички извънпарламентарни групи да работят заедно за прозрачността на следващите избори, независимо кога ще се проведат те.

Становището на зам.-председателя на ДПС бе подкрепено и от лидерът на БСП Сергей Станишев. Той нарече обещанията на ГЕРБ „виртуална реалност“, а увеличението на заплатите – предизборна кампания.

„Имам усещането, че ГЕРБ се опитват да създадат една нова виртуална реалност, само че в кораба на глупаците искате да сложите голяма част от българските граждани, а вие умно да ни управлявате“, бяха критиките на Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови