Доживотен затвор за убиеца пред "Соло"

Юлиан Христов 02 април 2013 в 18:11 2948 1

Илиян Тодоров
Илиян Тодоров

Доживотен затвор без право на замяна при първоначален строг режим получи Илиян Тодоров, подсъдим за двойното убийство пред столичния клуб "Соло" в София през 2009 година. 

Тодоров отговаря за смъртта на 21-годишния Кирил Въжаров и приятеля му Васил Александров. На първа инстанция състав на Софийския градски съд с председател Румяна Ченалова оправда Тодоров с мотивите, че ножът, с който е извършено убийството, е различен от ножа, който е приложен като веществено доказателство по делото. Изготвените по този въпрос две експертизи показвали, че нанесените на жертвите прободни рани не отговарят на формата и острието на ножа. Съдиите тогава решиха, че няма достатъчно категорични доказателства за вината на Илиян Тодоров. Решението на магистратите беше взето и на базата на приложения видеозапис от нощта на убийството, който с нищо не уличава Тодоров.

Близо година и четири месеца след оправдателната присъда съдиите Антоанета Данова, Вера Цветкова и Лада Паунова постановиха доживотната присъда.  

Според решението на апелативните съдии Тодоров трябва да заплати по 150 000 лева обезщетение на всеки от близките на Александров и Въжаров, както и 50 000 лева на пострадалия Димитров. Подсъдимият ще трябва да поеме и съдебните разноски по делото в размер на 17 775 лева, както и разходите на гражданските ищци за 26 000 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови