Искат доживотен затвор за обвинения за убийството пред „Соло“

Юлиан Христов 07 декември 2011 в 10:54 2296 0

Прокуратурата поиска доживотен затвор за обвинения за двойното убийство пред столичния клуб „Соло“. Днес се провеждат заключителните пледоарии по делото, в което Илиян Тодоров отговаря за смъртта на 21-годишния Кирил Въжаров и приятеля му Васил Александров.

Това е втори опит делото да бъде приключено на първа инстанция. Последния път вместо да прочете присъда, съдът изненадващо назначи още експертизи и призова свидетели. До момента подсъдимият не е казал нищо за злополучната нощ пред дискотека "Соло".

Прокуратурата потвърди тезата си, че Тодоров е бил пиян, което е било ключово за развитието на ситуацията. Според събраните доказателства ножът, с който е извършено убийството, е на подсъдимия и е неоспоримо, че той е нанесъл смъртоносните удари. Оръжието било скрито в дамската чанта на едно от момичетата в компанията на Илиян. Следобед делото ще продължи със пледоарии на защитата на подсъдимия, след което се очаква съдът да се произнесе за вината на Тодоров.

До конфликта в нощта преди Великден на 2009 година се стига след размяна на няколко реплики на английски език между компанията на Тодоров и група младежи, които си тръгвали от заведението. По неясни причини Тодоров избухва за това, че двама от другата компания, които са естонци, говорят на английски. Така се стига до кървавия сблъсък, при който двете момчета умират от раните си от нож на метри от Съдебната палата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!