Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Дора Янкова: Протестът вече звучи като заколение на крава

OFFNews 01 август 2013 в 09:35 7317 46

Дора Янкова Снимка: БГНЕС
Дора Янкова Снимка: БГНЕС

"Днес са много рехави, има друга атмосфера. Като че ли колят крава - такива звуци издават". Това каза на влизане в парламента депутатът на "Коалиция за България" Дора Янкова.

Думите й дойдоха само секунди, след като тя бе освиркана на входа. Веднага след нея в парламента влязоха депутати от "Атака", които също отбелязаха със задоволство, че протестиращите са намалели.

Към 9 ч демонстрациите пред Народното събрание наистина не са многолюдни както обикновено. По бул. "Цар Освободител" са се събрали около 15-20 души. На пропускателния пункт през барикадите до "Александър Невски" също няма много хора. В градинката до СУ, откъм входа на парламента, има  също 15-ина души.

Вчера народните представители съвсем не бяха така уверени в затихването на протестите. От страх да не бъдат блокирани поредна нощ на работното си място, те приключиха набързо пленарния ден, без да приемат промените в бюджета.

След края на заседанието, без да знае, че микрофоните са включени, Йордан Цонев от ДПС призова председателя на НС Михаил Миков да се обади на вътрешния министър.

"Иди се обади на Йовчев, вече е блокирано всичко. Това е бавене, за да ни блокират вътре в парламента. Да не пита после ама аз не знаех", бяха думите на Цонев.

За утре, 2 август, в интернет се разпространява инициатива "#ДАНСwithme 50 - ВЗЕМИ СИ 1/2 ден и изпрати депутатите в ОТПУСК ДО ИЗБОРИ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews