Депутатите свършиха, минути преди да бъдат обсадени

Последна промяна на 31 юли 2013 в 16:43 5807 21

На изходите от парламента 31 юли. Снимка: Сергей Антонов

Депутатите приключиха работния си ден, минути преди да бъдат обсадени от протестиращите.

Предложението направи Петър Курумбашев от БСП. Отвън се събират все повече хора, аргументира се той.

"Страх ви е от народната любов ли?", попита от трибуната тежката артилерия на ГЕРБ и бивш здравен министър Десислава Атанасова.

Въпреки задявката й, разумът и страхът у народните представители наделяха и те бързичко гласуваха предложението "Бягайте краченца да бягаме", въпреки че малко преди това бяха гласували да работят докато приключат точката за промените в бюджета.

Призивите за нова обсада на парламента започнаха малко след 16 часа.

Това стана след като народните представители на два пъти удължиха заседанието си - най-напред до 16 чавса, а след това до изчерпаване на точката за промяната в бюджета.

Неприключилата точка за промените в бюджета ще се гледа утре.

В в сградата на парламента пред вратата за излизане има огромна опашка от депутати, журналисти и служители на народното събрание, предаде нашият репортер в НС.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.07 2013 в 23:18

Оффнюз, оправете си заглавието - нищо не са свършили депутатите, в който и да е смисъл...
Неспособни са. Във всеки смисъл :)

31.07 2013 в 22:59

Лошото е че всеки ден в който са на власт тия безхаберници вредата която оказват на България и "нацията" колкото е останала такава, е толкова голяма, че после години наред трябва да се възстановява.
Милиардите ще ги изкараме/върнем, и от по-големи батаци сме излизали, но това което се случва в момента с държавата и тая злоба дето е посяха, ще има десетилетия ние да е жънем.

Защото сега недоволните се броят с чашки кафе, но не е далече времето когато ще почнат да се броят с хвърлени павета.

31.07 2013 в 22:54

Абе то сигурно имало читави кандидати ама пак щеше да си от ония 25% дето нямат представител впарламента.

Проблема е, че веднъж избрани и се разпасват, почва се едни свинщини ала пеевски и ирина флорин ;) Едни задкулисни тройни коалиции. Едни чудесии. И се крадат милиарди, то нищо не остава. Да се чудиш с толкова голям бюджет защо няма пари за нищо накрая. 17 милиарда лева за 2012 не е малко. И си седя и си мисля - явно в България нормални условия за живот няма да има, та есента ако не ги изгоним тия ама наистина да видят какво се вика дъжд от павета, май най-добре да се гласува зад граница? Да оставим тука Вуйчовците и византийците да се радват на руски инвестиции, и мафия стил на управлението?

31.07 2013 в 21:59

Аз не гласувах, защото наистина нямаше за кой. И сега още повече се убеждавам, че е било така. Ако ми посочиш поне една политическа партия, която да си е заслужавала вота - ще се извиня публично. Изборният кодекс трябва да бъде променен ВЕДНАГА! Овчата мисъл можеш да я задържиш за себе си.

31.07 2013 в 21:41

а така , нека да са под напрежение непрекъснато тия унищожители на БЪЛГАРСКОТО В ДЪРЖАВАТА НИ !!!! и на влизане и на излизане да се ослушват като мишоци тия продажници !!!

31.07 2013 в 20:03

Абсолютно точен коментар!!!!

31.07 2013 в 19:14

И на следващите избори пак оставете да вземат властта същите кретени като не отидете да гласувате. Дето се вика, политиците не падат от небето, а сами си ги избираме. Ако бяхте се замъкнали до урните повече от "трезво мислещите", които драскат тука можеше да си сложите и партията на Светльо Витков за управляваща, например. Ама не, по-добре да си седим на задниците в къщи, да пукаме домашна ракия и салата и по цял ден да се оплакваме и да прехвърляме собствената си вина върху някакви други личности. Кретени сте и лумпени и си заслужавате статуквото, българи!

Замислете се, защо не се променя политическата обстановка? Не е защото не се подават оставки, ами защото българина не гласува. И оправданието "няма за кой" издиша сериозно, защото имахме 45 партии на последните избори. Древните са го казали - прост народ, простичко се управлява! То и за това такива титани на мисълта са в НС. Чиста проекция на масовата овча мисъл.

31.07 2013 в 19:06

А на изпроводяк от уредбите беше пусната песента на Графа, в която се пее "свършвам работа и дим да ме няма"...

31.07 2013 в 18:55

Никой не е по-бърз от копието на Ханку Брат. Дори BMW-то на Миков!

31.07 2013 в 18:42

тези тъпи куки са същите, които близаха гъза на оня простак цвинокио .
каквото и да става, куките на трябва да се броят за хора - никога, те са безкрайно тъпи денонощно .