Дора Янкова: Няма да има хора зад борда през зимата

Вероника Шербанова 05 октомври 2013 в 11:32 2520 11

Дора Янкова. Снимка: БГНЕС/архив
Дора Янкова. Снимка: БГНЕС/архив

Няма да има хора, които да изпаднат зад борда през зимата. Те ще се почувстват подкрепени от правителството. Това заяви депутатът от „Червената коалиция“ и член на бюджетната комисия Дора Янкова пред Нова телевизия.

Сега обаче е необходимо да се вземат редица трудни решения, обясни тя.

Управляващите ще трябва да приемат бюджет, в който ще са отразени политиките на правителството за 2014 г. Кабинетът ще трябва да предложи на българина да намери себе си през следващите седем години, посочи Янкова.

Трябва да се направи рамката на бюджета, да се даде рестарт на икономиката. Трябва да дадем отговор на въпроса дали ще правим държава на малкия и средния бизнес. Премиерът Орешарски работи и направи добри неща, има усещане за прагматичност, нещата се случват, убедена е Янкова.

В първия политически сезон има 26 законопроекта, като нито един от тях не е бламиран. Направихме част от социалните регулации. Огромен проблем за България обаче все още е бедността и социалните неравенства, коментира тя.

Хората вече оценяват направеното от БСП, категорична е Дора Янкова. Жена от Девин с бебенце на ръце ми каза, че вече е усетила промяната след увеличаването на майчинските. В Селча хората, които пращат децата си в първи клас – също, обясни Янкова.

По повод коментарите на икономисти, че ни очаква Виденова зима тя обяви: „Не съм привърженик на колективното треперене“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!