Доброволците от пожара на Витоша с награда за "достойни българи"

Николаос Цитиридис 26 април 2013 в 20:02 2053 1

Доброволците от Витоша получиха награда за
Доброволците от Витоша получиха награда за "достойни българи". Снимка OFFNews

Доброволците, които участваха в гасенето на пожара на Витоша през миналото лято, получиха наградата "Достойните българи".

Призът се дава за 11-та поредна година и е организирана от в. "24 часа" и БНТ.

Наградата този път бе разделена на две - за двете основни общности, през които се организираха доброволците - форумът OFFRoad-Bulgaria.com и фейсбук групата "Доброволци за Витоша".

Иван Клисарски взе наградата от форума на OFFRoad-Bulgaria. На сцената Клисарски благодари за невероятната чест и каза, че винаги може да се разчита на OFFRoad обществото и бдителните граждани на България.

На награждаването присъствха премиерът в служебното правителство Марин Райков, министърът на спорта Петър Стойчев, земеделският министър проф. Иван Станков и други официални гости.

Награди получиха още Нова ТВ и репортерката Рада Богданова за отразяването на протестите през февруари, bTV, за кампанията "Да почистим България за един ден", водещият на "Вяра и общество" по БНТ, Горан Благоев, за разкритията свързани с ДС , служители на 4 РУП от Варна, които спасиха трима самоубийци от Аспаруховия мост само за ден.

Награден беше и служебният министър на здравеопазването д-р Николай Петров, който помагаше на пострадалите от атентата в Сарафово.

Голямата награда за "Достойни българи" беше връчена на 15-годишният Марио Тихомиров, който с риск за живота си извади 8-годишния Мишо, пропаднал в скална цепнатина край Летния театър в Белоградчик.

Бяха отличени и близките на починалите Христо Стефанов и Петър Тодоров, спасили две давещи се деца, а след това загинали заради мъртво вълнение на 20 юли 2012 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови