Дянков си заминава, ако Бойко не стане премиер отново

03 февруари 2013 в 11:38 1644 12

Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС
Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС

Дойдох в България заради Бойко Борисов и ако не е премиер, няма да съм тук. Има много неща за правене, но като начало ще пиша книги. 

Това каза в интервю за TV7 финансовият министър Симеон Дянков. 

Той коментира, че се е съгласил да стане министър по покана на Борисов и ако бъде поканен от него за втори мандат, ще остане. "Aко не запазя министерския си пост след изборите, ще пиша книги", заяви министърът.

Никой не може да ми нареди да развържа кесията предизборно, дори премиерът, който по-скоро може да ме убеждава, но иначе не е такъв човек. Борисов стана толкова десен, колкото мен, по отношение на финансовата дисциплина. Трябва да държиш фронт, да не се отпускаш. И във финансите, и в живота е така, допълни той.

Причината, поради която Симеон Дянков би подал оставка, е победата на пушачите и вдигането на забраната за пушене в закрити помещения. Дянков определи забраната за тютюнопушене на закрито като борба за по-добро здравеопазване в България.

"Забраната е борба за по-добро здравеопазване в България. Около мен доста хора спряха цигарите - шефът на митниците Ваньо Танов намали цигарите, Цецка Цачева, Тотю Младенов, поне двайсетина души", коментира Дянков. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews